Pokusacu da objasnim problem sto bolje mogu u nadi da je neko strucniji (na zalost

Imam asus nvidia 9600 gt kartu 512mb/256bit. Pre izvesnog vremena crklo mi je napajanje u kucistu i pre nego sto sam ga zamenio novim pokusavao sam da osposobim racunar povezujuci neka stara napajnja koje sam nasao po kuci i najverovatnije na taj nacin uspeo da izazovem kvar na grafickoj karti pkusavajuci da napajam samo kartu posebnim napajanjem. Posto nista nisam uspeo da sredim na ovaj nacin uzeo sam novo napajanje, bluberry 500w.
Nakon povezivanja novog napajanja i uspesnog butovanja windowsa, nvidia control panel (ili kako je vec tacan naziv), mi izbacuje poruku da graficka karta nema dovoljno stuje i da su joj performanse smanjene na nivo za bezbedan rad racunara.
Sada znam sta mislite....

Primecujem da se ventilator na grafickoj karti okrece ali to je sve. Nakon vracanja 6-to pinskog prikljucka widows se butuje normalno sa naravno upozorenjem da graficka ne prima dovoljno struje i da bi trebalo da ubodem taj prokleti 6-to pinski kabl koji sam proverio vec deset puta i koji je uredno prikljucen .
Kartu sam isprobao na drugom racunaru i to je dovelo do istih rezultata0 sto me dovodi do zakljucka da je definitvno problem u grafickoj. Pokusao sam da rasklopim kartu i detaljno ocistim od prasine i nista se nije promenilo. Detaljno ocistio pci-e slot na ploci - nista....
Dakle znam da je graficka pokvarena i da bi je trebalo zameniti ali ono sto mene zanima je da li je moguce kartu popraviti? Tj. da li se isplati nositi je na servis negde ili slicno jer ne bih zeleo da bacim kartu i naknadno saznam da je u pitanju neki jednostavan i otklonjiv kvar.
Hvala...