najpre hvala na odgovoru,
nemam iskustva sa ovim pa ce mozda neka od mojih pitanja biti, ...trapava :)
situacija je sledeca, nasao sam neki kineski ArkMicro USB2Serial kabli (kopija Nokijinog DKU-5), tacnije samo PCB od kabla tako da imam samo izlazne pinove (5), u svakom slucaju unakrsnim merenjem svih pinova zakljucio sam sta je GND i Vcc (za Tx i Rx nisam siguran) nalemio sam kabli , spojio sa ruterom i pokrenuo terminal na odgovarajucem COM portu na koji je USB kabli spojen. medjutim nicega nema, nikakvog ispisivanja iinformacija, zamenio sam polozaj Rx i Tx zica na USB-u i opet nista.
Ne odbacujem mogucnost da sam pogresno spojio kabli na PCB mada su dva pina bila na nuli (Pin 1 i Pin 5) a nisu kratko spojena, i samo je jedan pin (3) davao izlazni napon na 3.3V pa sam eto uzeo da je to Vcc.

,
u svakom slucaju mozete li mi poslati neku semu za pravljenje kabla ili mislie da ima gotov da se kupi?
meni je trenutno problem da utvrdim da li je boot sekcija rutera ostecena ili sam "samo" zaglavio sa kablom i serisjkim portom.
da li je moguce da je doslo do ostecenja Boot-a postupkom koji sam ja izveo? Ipak sam ucitao firmware koji jeste za ovaj uredjaj (Test Faza doduse), i sama instalacija je prosla Ok?
Na slikama dole se vidi sta sam radio na samoj ploci rutera, zalemio sam letvice na serijski port radi lakse manipulacije kablovima, i po upustvu koje sam naso na internetu , spojio sam Pin Tx sa Procesorom sa donje strane PCB-a rutera

,

,

,
[Ovu poruku je menjao miLOSm dana 22.11.2012. u 10:21 GMT+1]