Danas sam probao D200 sa torusom iz rashodovanog behringer-a, sve radi savrseno pa me zanima da li neko zna gde bi mogla da se nabave ova kineska jezgra PG0208. Torus inace ima procep 1mm i 15 namotaja za 30uH.
Jezgra mozes da nadjes u starim napojnim jedinicama za racunare. Novije mozda imaju druge dimenzije ali vredi se malo potruditi. Svakako ih bacaju u servisima na otpad tako da te nista nece kostati. Pozdrav ;)
Nista od tih jezgara ne odgovara, trenutno D200 radi sa E25 N27 jezgrom, snaga sa +/-40V je oko 80W na 8 oma i izlazni IRF640 su jedva mlaki na punoj snazi bez ikakvih hladnjaka, zvuk je hi-fi kvaliteta iznad svih ocekivanja.
Pozdrav
Vladan Radovanovic: Sta znaci ovo zar nije upotrebljivo za klasicne
EI transformatore. Ja bih trebao da ,,pokrijem,, dva trafoa EI od po 250w sta je preporucljivo za to?
Izgleda da im je bilo dovoljno ono sto sam informativno postavio na diyaudio.com, uradili su bez seme (koju nisam ni planirao da podelim) na osnovu rasporeda elemenata na pcb, kad se neko tako potrudi ni meni ne smeta reversni inzenjering. Firmirane uredjaje u D klasi ionako je tesko kopirati uvek su na viseslojnim plocicama sa smd komponentama, a najveca vrednost D200 je sto je "diyfriendly" :)
Pozdrav
APEXaudio: Izgleda da im je bilo dovoljno ono sto sam informativno postavio na diyaudio.com, uradili su bez seme (koju nisam ni planirao da podelim) na osnovu rasporeda elemenata na pcb, kad se neko tako potrudi ni meni ne smeta reversni inzenjering. Firmirane uredjaje u D klasi ionako je tesko kopirati uvek su na viseslojnim plocicama sa smd komponentama, a najveca vrednost D200 je sto je "diyfriendly"
Pozdrav
.
RESPECT! I ovde na prethodnoj strani ima fotografija i vise nego dovoljne rezolucije,kao i pdf link sa dve seme proizvodjaca.
"nikad se ne raspravljaj sa budalom -
spustiće te na svoj nivo i pobediti
iskustvom"
Ih odlična ideja!!!!,što volem kad se brzo dogovorimo! Imam još 3 čini mi se feritna jezgra bez namotaja ali su pun krug bez reza za 30-ak posto veća od ovih...
Viking-pro: Ih odlična ideja!!!!,što volem kad se brzo dogovorimo! Imam još 3 čini mi se feritna jezgra bez namotaja ali su pun krug bez reza za 30-ak posto veća od ovih...
Verovatno mi ne odgovara materijal, ali posalji slike da vidim...