trafo10@
Stavi ih i bez brige da ce ista stradati , cak su i previse jake mozes cak staviti i diode od 150A po komadu i nece osetiti taj aparat .Tebi su sigurno u njemu bile diode pres-fit starija varijnata po 35A komad i vise komada u paraleli i naravno dosao im je kraj posle vise stotina sati rada i pregrevanja

.
Ne znam sta se smatra pod energetskim diodama osim sto trpe stotine amperi pa je mozda to presudno za taj naziv.
Ja sam testirao ispravljacke blokove (dok sam jos radio po drzavnim firmama

) pod opterecenjem do 1000+ amperi i do nekih 1200V jer sam ujedno i ja bio paker tih blokova u kojima su isle po pedeset dioda od po 300-400A komad. Konkretno su bili ispravljacki blokovi elektro motora lokomotive i to je svaki motor imao po jedan ovakav zaseban blok ,a imalo ih je 4 ili 6 komada ovakvih motora u zavisnosti od lokomotive.
Pregorevanje trafoa nema veze sa diodama osim ako nisu zveknule i otisle u kratak spoj ,a u osiguracu je bio ekser

mada je opet pitanje da li je to tacno jer kod CO2 aparata trafo radi samo dok je pritisnut taster u rucici sem kod par malih varijanti tipa Cebora ili Einhel gde je trafo stalno ukljucen .
Pozdrav