macolakg Dragoljub Aleksijevic Kragujevac
Član broj: 301424 Poruke: 3238 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
@Darko_zed
Ni na kakav nacin te nisam prozvao u "mnozini".
Dobro znas da te veoma cenim kao elektronicara. (Usmerio sam neke ljude na tebe kao strucnjaka, sa punim poverenjem, samo na osnovu onog sto si pisao u postovima)
U sasvim posebnom postu sam pokusao da razjasnim razloge zbog kojih jedan koncept ili projekat ne mogu odjednom "krojiti" vise ljudi.
Za uspesno ostvarenje bilo kakvog projekta, izmedju ljudi koji ga prave mora postojati direktan protok informacija i jedna veoma tesna saradnja.
Ako se odluta sa teme, projekat je osudjen na neuspeh.
Ovde se radi o upotrebi specijalizaovanog IC, koji je namenjen za Phase Shift Modulation PWM, sa posebnim zonama u njemu koje su namenjene za ostvarenje rezonantne ZVS tehnike (Adaptive delay Set), gde standardni push-pull kontroleri to ne mogu imitirati bez mnogo hardvera okolo.
Sa SG3525 ili 3526 se uz odredjene dodatke moze napraviti bilo koja topologija, pa i PSM, ali postaje veoma slozeno odrzati ZVS uslove u sirem opsegu opterecenja, pa za ovaj (sa UCC3895) Lab ispravljac oni ne piju vodu.
To je jedina opaska koju sam tebi uputio.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sposobnost i znanje koje imam su svakako ograniceni. Da budem prepotentan, ne pada mi na pamet, lose si me procenio.
Ko me iole poznaje, taj zna da ne spadam u tu vrstu ljudi.
Jos uvek ucim, i toga nece biti nikada dovoljno.
Znam da forum posecuju mnogi briljantni umovi i veoma uceni i kompententni ljudi, ali je veoma mali broj njih bio raspolozen da utrosi ogromnu kolicinu vremena i energije pisuci tekstove koji ce koristiti drugima, a bez ikakve koristi njima samima.
Moguce je da nemaju vremena za forum, pa ce ono sto imaju reci u korist drugih, reci u nekom svom okruzenju, ili napisati neku knjigu pa je prodati.
Dobro ti je poznato da sam napisao gomilu opsirnih tekstova, sa namerom da prenesem svoja iskustva i saznanja drugima.
Od toga nemam nikakve koristi, cak naprotiv, to mi uzima ogromnu kolicinu vremena.
Stoga i dalje stoji da ako neko ima znanje, volju, zelju, strpljenje, da coveku @gigabyte091, koji je pokazao jaku zelju i volju da nauci puno u ovoj oblasti, nedeljama prenosi znanje i iskustvo, ja necu imati nista protiv toga.
Posmatracu sa strane i takodje uciti.
Medjutim, ukoliko se ne pojavi neko ko bi tako nesto radio, onda cu ja nastaviti ovaj koncept po unapred zamisljenom redu.
A u tom slucaju bi mesanje topologija i razlicitih koncepata imalo isti efekat kao kada bi u toku jednog skolskog casa bilo odrzano predavanje iz nekoliko predmeta, koji su na neki nacin indirektno medjusobno povezani.
Samo pokusavam da odrzim "ostru" fokusiranost na jednu topologiju SMPS, radi stabilnosti samog koncepta, i ocuvanja dobre discipline i tempa.
Pokusavam da odrzim unapred zamisljen redosled dogadjaja.
Rasplinjavanje ce samo usporiti stvari i smanjiti kvalitet.
Siguran sam da si kad-tad u zivotu i sam iskusio, kako rasplinjavanje moze oslabiti koncentraciju na nesto i umanjiti postignute efekte.
Stoga shvati da prethodni post nije tebi upucen, vec je uopsteno postavljen, sa namerom da ubuduce izolujem ovu temu od mogucnosti pretvaranja u "zabavnu" temu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zapitaces se: sto bih ja odredjivao karakter teme koju je postavio @gigabyte091?
Zato sto nameravam da ulozim veliku kolicinu vremena i rada, sa ciljem dobijanja produkta od koga ce svi kojima je takav potreban imati koristi.
Da ne bih uludo rasipao energiju na stvari koje su slabo povezane sa konkretnim konceptom, prinudjen sam da ovako nesto napisem.
Na kraju, sam @gigabyte091 ce najbolje presuditi o tome, jer je on postavio temu, pa ako zeli "ostro" usmerenje na PSM, onda ce biti tako, a ako ne zeli takvo nesto, opet nemam protiv.
Mozda sam sve ovo pogresno shvatio?
Bilo sa kim mogu saradjivati npr. mailom ili slicno, potpuno van ociju javnosti, samo ce razmena korisnih informacija biti svedena na par ljudi.
Pozdrav
|