Trebam da napravim kalendar, trenutni mesec i jos dva posle.
Grubo generisanje kalenadara mi nije problem.
Medjutim, imam podatke o clanovima koji imaju neke unapred defisane aktivnosti i oni se ispisiju u kalendaru.
Npr. 14 oktobra u 14:00h idi na to i to mesto.
E sada u tabeli imam polje id, id_user i vreme.
Vreme mi je unixtimestamp.
Kako se generise kalendar ja moram da ispisem aktivnosti korisnika za taj dan.
Generisem kalendar i ako se dan i mesec poklapaju sa userovom aktivnoscu ispisi podatke vezane za tu aktivnost i za taj dan.
Mene brine execution time za ovo.
Dakle ja mogu linearnom pretragom da za svaki dan proverim iz baze da li postoji user koji ima aktivnost za taj dan.
Ali to mi daje 90 upita. Mislim da je mnogo a plus ide join na tu tabelu odakle vucem podake on korisnik tabela.
Moja ideja je da jednim upitom pohvatam sve aktivnosti za usera i tokom while da napravim niz koji bi izgledao ovako:

Niz = [godina][mesec][dan][data] => array - data mora da bude array jer je moguce da u jednom danu user ima vise aktivnosti.
Pa onda kad se generise dan da pitam ako je setovan $nizp[$y][$m][$d] da mi vrati $nizp[$y][$m][$d]["data"];
Sa ovim dobijam jedan if i for za data koji ne verujem da ce biti imati vise iteracija od 2 - 3.
Moram da ispisem odmah sva tri meseca nazalost, ne mogu jedan pa ajax call pa drugi i ako bi mi ovo puno pomoglo a uopste i nema ajaxa.
Svaki komentar je dobrodosao :)