Čitajući sada ove poruke o Sezamu i njihovoj tehničkoj podršci (u kojoj sam ja radio 2005-08, veći deo vremena za u odeljku za biznis korisnike)... prosto mi je drago, nekih ljudi koji sada ovde pišu, sećam se i ranije, neki se znaju i sa tadašnjim vlasnicima...
Ipak žao mi je što Orion gazi po svemu što su vlasnici Sezama gradili u odnosu sa korisnicima (da, da, nekad si mogao vlasniku da se javiš ako ti nešto nije potaman, i onda on (ZZ) dođe u tehničku podršku i sve nas postroji, i krive i prave, samo da korisniku bude potaman, jer od njega primamo platu).
Ja imam oprečna iskustva sa Orionom. Uglavnom sve radi kako treba, tu nemam žalbi, što jer jednostavno sve instaliram kako treba, douuugh...

što jer sve jednostavno radi.
Dok sam radio u Sezamu, svi smo imali popust, a neki koji su radili od kuće i besplatni net. Sada to Orion ne radi više. Kad sam radio u Sezamu, naravno, dokle god je sve sa portom i linijom radilo, meni je baš fino radio net.
Kad sam prestao da radim, kratko sam koristio Telekom, radio je bolje od Sezama, jer su mogli da mi daju tada nedostižni 16/1mbps... To je 2008. LE-TE-LO. TO je bilo na NBG, blok 21, svega 168 metra kabla, tu je i Sezam imao 16/1 i to je radilo lepo.
Preselim se ja - firma i dalje plaća zaposlenima iz IT-a internet, i uzmem ja opet Orion, firma i dalje plaća ali ja sam prešao na SBB iz drugih razloga, i zadovoljan sam njihovom uslugom...
Orion je i kod mene na Karaburmi radio kako treba... Loša i dugačka mi je prica, ali radi na silu... i u 99% je radio kako je predviđeno. Cene smo imali po posebnom ugovoru, pošto ima 10-20 korisnika, nekad manje nekad više, i ugovor je na 2 godine. Cene za nas su dobre, kao i paketi (nisu menjali cenu sada za nas, shodno tome kako su promenili cenu za obične korisnike).
Kod mojih matoraca, na žalost imam ugovor do maja. Uzeo sam 5/1Mbps, na dve godine. Tamo sam korisnik od 2007. godine. Uvek uredno plaćeno, nekad dok su koristili Basic kod Sezama, i po dve godine unapred je bivalo plaćeno. I ok, dok nisu podigli cene dva puta, i bez obaveštenja, nisam imao zamerki... Ovako, ne želim da se bakćem s njima. Ima dobrih ponuda, prebaciću moje matorce na Telekom, pošto za manje para uz dve godine ugovora - nude duplo veću brzinu. I sa druge strane, koliko god pljuvali po Telekomu, nikad baš nisu podigli tako divljački cene, svakako nisu za ljude koji su pod ugovornom obavezom, što je Orion jajarski uradio.
No price is too high to pay for the privilege of owning yourself.
(Friedrich Nietzshe)