Citat:
dusanboss:
Koliko vam odstpa reklamirana od realne brzine i koj inernet koristite?
Ja imam MTS u okviru BOX paketa i piše da imam 20/4 Mb/s . Na speed testu ovek dobijam oko 9Mb/s za download. Zanimljivo da je upload blizu 4.
Jel to tako normalno il da se bunim?
Velika je verovatnoca da nemas dovoljan protok zbog infrastrukture ili udaljenosti od centrale. Imao sam dve godine kod njih 50mb a download je bio svega 30ak mb u najbolje slucaju, jednostavno sam bio dalje od centrale i nije bio moguc veci protok.
Zvao sam onda orion i ostale koji nude adsl, isti odgovor, svi koriste istu infrastrukturu i svi su mi isto rekli da ne mogu da ponude vise od 30mb. Doduse, jedino je mts zakljucio ugovor na 50

ostali su odma u startu rekli da nije moguce vise (naravno, kao i svaki srbin, ja sam tek posle kontaktirao ostale)
I kao sto rekose iznad, brzinu meri uvek preko lan kabla.
Hoce i wifi da pokaze punu brzinu ali moras imati i dobar signal, prakticno da si odmah pored rutera, i moras imati dobar telefon, racunar, tablet. I naravno opet postoji mogucnost da nesto zapne.
Ja trenutno na 5ghz signalu bez problema izvucem 195mbps sa telefonom kad sam u istoj prostoriji sa ruterom (da, promenio sam operatera

)