Pa dobro, Yamb je skoro cista igra na srecu, poker se u vecini jurisdikcija tretira kao game of skill.
Citat:
Nedeljko: Ako sam do sada mislio da znam nešto o C#-u, sada definitivno vidim da ne znam ništa. Što je najgore, ovaj kod se kompajlira. Bi li mogao samo još da dodaš kod za ispis, pa da se igram sa kodom?
To je LINQ (Language Integrated Query), labmda je samo deo te price kojim se upravlja LINQom.
npr
Code (csharp):var samoparni = niz.Where(x => x % 2 == 0);
u zagradama je lambda ostalo je linq, u ovom primeru petlja ide kroz niz, za svaki element izvrzsava lambdu (gde element lokalno dobije ime x) i u izlaz pusta samo one kojima je uslov true, tj gde lambda vrati true. Itd. c# ti isto dopusta da za dobar deo LINQ operacija koristis query notaciju, tako da gornju operaciju mozes da napises i kao
Code (csharp):var samoparni = from x in niz
where x % 2 == 0
select x;
ima tu jos caka, npr linq radi i sa kompleksnim tipovima (svi koji podrzavaju IEnumerable) elementi mogu da budu kompleksni, nizovi cak mogu da budu potpuno dinamicki generisani (npr Enumerable.Range koji koristim generise niz integera od 1 do 6 dinamicki on the fly)
Getting Started with LINQ in C#
101 LINQ Samples
u osnovi fency for/next procesiranje
E da, ako hoces da se igras sa LINQom, najbolje je da skines LINQPad (
www.linqpad.net). U rezimu C# statements koristis .Dump() ekstenziju da vidis rezultat.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić