Malo sam pristrasan kada se u izboru nađe Nexus telefon, tako da bih uvek njemu naginjao, bez obzira što bih možda u nekom svom ličnom izboru imao i hardverski jači telefon. Trenutno i sâm imam Nexus 4.
Ono što ti za njega mogu reći je da ne možeš očekivati da ti baterija izdrži dva dana. Sumnjam da će ti i jedan od velike većine telefona koju imaš priliku da kupiš kod nas izdržati toliko, jer tek par modela ima baterije od preko 3000 mAh koje su ti potrebne za toliku autonomiju.
Zakačiću neke screeshotove da imaš predstavu koliko možeš da izvučeš od njega u pogčedu autonomije kada je stalno zakačen na Wi-Fi (9h rada na bateriji, pri čemu je screen-on time oko 5+h) i kada putuješ sa njim (8+h rada, od čega su oko 3.5h sa upaljenim ekranom). To teško da može da se rastegne na 2 dana umerene upotrebe, ali zadražavam pravo da grešim, jer ne koristimo svi telefon na isti način.
Ono u čemu je Nexus serija u prednosti od navedenih modela jeste tzv. real Android iskustvo (meni to znači, jer mi se po inerciji ne sviđaju rešenja drugih proizvođača), kao i činjenica da se softver zaista redovno ažurira, za razliku od ogromne većine drugih proizvođača. Dok za moj telefon izlazi KitKat 4.4.1, drugi se raduju Jelly Beanu 4.3.x.
Kvalitetom izrade sam vrlo zadovoljan, ali mu je mana što se staklena leđa kližu, pa je ako ne zbog njihove osetljivosti, a ono onda zbog ergonomije, potrebno imati neku masku na leđima. A što se tiče zaštite ekrana, ako ti je to iole bitno, onda se nemoj pouzdati u Gorilla glass, da ne bi ispao šimpanza. Kupi bilo kakvu foliju i zalepi. Moja praksa je kupovina jeftinih kineskih folija, koje se relativno brzo izgrebu (dobro, 6 meseci može, a i ne mora biti "brzo"), ali ih zameniš očas posla. Kupovina onih folija od 20€ koje metak ne može probiti mi je pomalo bacanje para.

d520 C35 A40 S45i SL45i ME45i 3650 6600 SX1 P800
S65 P910i Wizard W810i P990i BlueAngel
6280 E61 iPhone Treo750 MioA701 KG275 iPhone3G
5000 E51 iPhone3GS Desire DesireHD E71
7110 iPhone4 Note Nexus Bold9780
100 Nexus4 Nexus5 Q10 Z3C
iPhone5C OnePlus2 S4 S7E HT70 Power5 Mate20Pro S22U Fold4 S23U