Radim jedan sajt(php i mysql) na kome po stranici imam min 3 select boxa.
Populaciju select boxa radim ispisom vrednosti iz baze (mora tako, jer se podaci non - stop menjaju u bazi).
E kada npr. na account strani user sacuva state = alabama i kada se vrati na tu stranu u select boxu mora da ostane selected alabama option.
Ja to trenutno radim ovako:
Code:
select iz baze...
petlja(...){
if($sacuvan_state = $state_iz_baze){
echo "<option value='$state_iz_baze' selected='selected'>$state_iz_baze</option>" ;
}
else{
echo "<option value='$state_iz_baze'>$state_iz_baze</option>" ;
}
}
select iz baze...
petlja(...){
if($sacuvan_state = $state_iz_baze){
echo "<option value='$state_iz_baze' selected='selected'>$state_iz_baze</option>" ;
}
else{
echo "<option value='$state_iz_baze'>$state_iz_baze</option>" ;
}
}
i to radi ali slozicete se sa mnom da tako samo otperecujem server sa ovim silnim ifovima (ovo je trenutno najbolji slucaj) a zamislite kad u jednoj petlji od 50rez ja moram da ispisem 5 select boxa sa raznim podacima koji ima min 10 a max 150. to traje i traje....
Jel ima neko ideju kako bi se ovo moglo resiti jquery-em tako da ja samo ispisem select box iz petlje a da nekako u js-u(npr. f-ja) dam value koji treba da nadje u select boxu i za taj option da bude selected?
Ja imam sledecu ideju a to je da npr. za svaki select box stavim attr (forselect='alabama' a ako recimo user nije jos uvek sacuvao vrednost onda da ide prazno) i da posle jquery selectorom pohvatam sve select boxove koji imaju ovaj attr i da doda attr selected za option koji ima ovaj value... Jos nesto mi je palo na pamet a to je da posle svakog ispisa select boxa pozovem f-ju kojoj prosledjujem npr. id select boxa i value-a i da onda ona dodeli attr selected, mada ovo mu dodje na isto kao prva ideja

Code:
$("select").each(function(){
if( $(this).attr("forselect") != "" ) {
//ovde sam stao :)
}
});
$("select").each(function(){
if( $(this).attr("forselect") != "" ) {
//ovde sam stao :)
}
});
Izvinjavam se ako negde ima pravopisnih ili gramatickih gresaka, pisem vam posle neprespavane noci