Baza jos nije ni krenula sa izradom, obzirom da nemam nekog iskustva, a nemam ni mnogo slobodnog vremena.
Samo sam na brzinu uradio tabele zbog prikaza(u kojima nisam odredio ni tačna svojstva polja)
Napravio sam za sada excel dokument u kojem vodim evidenciju i iz kog štampam račune, tako da mi se ne zuri sa ovim.
U prošlom pokušaju su mi forumaši mnogo pomogli, i prilično sam naučio o bazama pa je "Projekat" koji sam tada zadao sebi uspješno priveden kraju i odlično radi.
Baza je još u fazi projektovanja. Evo na primjer već sam primjetio neke stvari koje treba izmjeniti:
-Obzirom da ovo pravim za svoju zgradu nije mi potrebna tabela Zgrada
-Isto tako zgrada trenutno ima jedan račun u jednoj banci pa mi je i tabela Banka mislim suvišna
Mislim da su entiteti koji su mi dovoljni:
Stanari, Prostori, Blagajna i Djelovodnik
"Stanari" posjeduju "Prostore"
"Prostori" su određeni kvadraturom i vrstom prostora(cijenom po vrsti) čiji proizvod daje mjesečni iznos redovnog zaduženja
"Blagajna" bi trebala da vodi nekoliko vrsta poslova: Zaduženja stanara, Evidenciju uplata, Evidenciju plaćanja, i uvid u stanje.
Zaduženje stanara ukoliko uspijem trebalo bi imati mogućnost grupnog zaduženja za određeni mjesec, i mogućnost pojedinačnog zaduženja određenog stanara.
Uplate bi trebale evidentirati uz iznos i broj bankarskog izvoda na kojem je evidentirana uplata
Evidencija plaćanja bi trebala vezati uz iznos koji je plaćen i djelovodni broj pod kojim je zavedena primljena faktura.
Uvid u stanje bi trebao da ima sumarni prikaz stanja na zajedničkom računu, a kroz karticu stanara prikaz trenutnog stanja zaduženja i uplata određenog stanara.
I na kraju djelovodnik kroz koji će se evidentirati izlazni dokumenti: odluke, zahtjevi, tužbe..., i ulazni dokumenti: odgovori, dopisi, fakture i računi....
Obzirom da je Zidar ekspert u ovoj oblasti, zamolio bih ga da mi pomogne u osmišljavanju baze kroz Logički model i Application diagram

Sve sam fino smislio...
Još samo da propadne. :-)