ja: ...I da,najvjerovatnije cu raditi Borin "LEAD MASTER" za el-gitaru bas sebi za dusu. Mogao bi mi reci koja dva zvucnika bi bili najbolja kupovina i da ne kostaju dukata? Takodje me zanima i koliko bi kostala nekakva polovna el. gìtara? Nista od navedenog ne mora da bude vrhunsko,ovo bi koristio za ucenje sviranja na gitari znaci baš i samo za sebe,bez nekih dugih gazenja. Eto kakav sam,na pitanje odgovorih sa dva!

on:Zvucnik,gledaj prijatelju, ja sam celestion 12ice, sto sam u razglasu imao, svirao gitaru opusteno godinu dana. ide visoko, linearan je,cist,precizan, ma super, niko ne bi rekao nije gitarski zvucnik.a doboljan ti je jedan, komotno i za manje svirke bez da ozvucis kabinet

Isto tako, imao sam bas gitarski legendarni G12k-85, koji je,kako ko voli, neko ga svrstava, u bolje od vintage30,ke, ili greenback-a, ili slicnih. i eto,dao ga za 30-40e,a novo reizdanje u playeru,isto 100w, je oko 120e,ako ne i vise, nisam pratio.
Od gitara, imas one skvajere, kopije, koje su sad smesno jeftine,a rade posao. mada iako je za ucenje, los im magnet bude i slicno, to bi se dalo odraditi. Moja preporuka, kao gitarosh, je da bacis oko otom/potom na oglase, mozes naci ekstraaaa tamburu za do 100e, koja bi te ipak nova kostala oko 200-250.
Ovaj skvajer se moze isto nov naci za 100 mozda..ali treba je doraditi. Imas i one pakete,kao sa pojacalom, tu pojacalo ne vredi 5 para, mada, da se rastaviti i igrati

ja: čim dođem do nekih para cimam te za savjet u vezi gitare. za zvučnik ću još vidjeti da li jedan ili dva-jer pojačalo kao traži 4 Ohm opterećenje mada opet-radiće ono i na 8 Ohm sasvim ok,naročito za mene i moje kućne varijante. Kasnije mi nije teško odraditi novi kabinet i postaviti jači transformator. imam te u vidu!

on:Samo vici prijatelju, iako slabo sviram zadnje vreme, svo drustvo i prijatelji su muzicari koji aktivno sviraju ili se zezaju,pa i da hocu,ne mogu da ispadnem iz tih voda

kako nece raditi i na 8

Kazem ti moj prijkatelj, vise od decenije pravi to, pa sam navukao od njega

ja:Ha haaa ma samo polako drug,da sastavim prvo kabinet i gitaru a onda da razlabavim ove bangave prste pa da ih primoram da nesto nauce a onda cemo lako za seme i pedale

on:Pa hebes ga, izlaz,kao izlaz je svejedno sta da uzmes, stvar je u preampu.. ali pazi, i to nekom ne ogovara. recimo VOX venue 100, bass pojacalo, combo, ja sam ga uzeo od muzicara, na kojem je on svirao gitaru XY godina.. ja sam isto gitaru,a na svirku akd sam isao,svirao sam na njega bass. totatlo univerzalno pojacalo. cak lepse mi lezi gitara na njemu od basa

Vecina tih sematika,dal to bio recimo taj vox, fender, marshal, ili tako neka pojacala,su do boooolaaaaa jednostavna u izlaznom stepenu (fender 15 je recimo u izlazu TDA2050) imas marshalla sa MJ3001, par. STo jednostavnije i sirovije, to bolje. zato preamp mora biti napucan.
I nema tu nekih puno mudrolija, da sad ide puno elkova na PSU, velik trafo i slicno. do 2500uF po grani i kraj.
Imam jednu ideju, ne znam da li ce ti se svideti, da uradis recimo amp samo, na posebnoj plocici, to mozes bilo sta,ako neces nesto firmirano (imam sve datashitove i seme) a dam ti Sans AMP gt2 , jednu ODLICNU pedalu, koja ce ti biti preamp, UBIJA, od bluza do metala,overdrive, dist, simulacija mesaboogie, marhsala, i fendera, simulacija 3 pozicije mikrofona u odnosu na kabinet, a velicine kutije cigara matori. u DIY varijanti likovi sto prave, muzicari su spremni da izdvoje i do 100-200e za to.a izadje te da napravis 20 e

Ajde ti zapocni temu, pa cemo tamo nafilovati ovo sto sam ovde pricao

ja:Znaci copy-paste!

spustiće te na svoj nivo i pobediti
iskustvom"