Poenta je sto ne mozes naci fake amoled ekran

zato je cena ne abay-u blizu onog sto samsung naplacuje sto je cini mi se $160 i svi ekrani u otvorenoj prodaji su definitivno originalni (pod uslovm naravno da je ebay prodavac reputable) sa zavrsnim poliranjem, laminacijom i oleofobnim slojem. Sve to naravno ima i originalni iPhone ekran ali nema onaj koji dobijes za $30. Razlika je jedino sto Samsung prodaje svoje rezervne delove dok ih apple ljubomorno cuva za svoje $200 servise iance bi ih imao i na Ebay-u za $100 i kusur dolara (samo sto onda ne bi mogli da ti uzmu $200 u servisu)
U svakom slucaju sticem utisak da vi mislite da ja to komparativno posmatram, meni je i $160 previse za takvu vrstu opravke. Stvar je medjutim u tome da kad imas takvu tehnologiju koja je lomljiva, a STAKLENI ekran jeste lomljiv, savim sigurno ne ides na inzenjersko resenje kojim ti staklo strci van oklopa i cini ga jos ranjivijim nego sto mi moralo da bude. To je lose inzenjersko resenje, zrtvovano zbog estetike i vrlo verovatno zbog dranja naivnih hordi. Jos jedna pobeda mediokritetstkog razmisljanja nad dobrim inzenjerstvom. U tome je problem, i zato me i ide toliko na ganglije kad se iPhone pominje u kontekstu superiorne inzenjerije. Ovo je ako ne najvidljiviji indikator gde je Stevi lezao prioritet i da taj prioritet savim sigurno nije u kvalitetnu projektovanom uredjaju. A jbg, radi iphone i sa $30 displejem, to je istina. $30 po $30

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić