Prvo da se predstavim, ja sam ovdje novi, ovamo me poslo prijatelj s koim se često družim, sada kolega na fakultetu, kolega Pioneer cdj 200. On je ovdje s vama mnogo toga raspravljao već mnogo puta, te meni prepričavao razne dogodovštine.
Dakle, ja se inače bavim digitalnim sklopovima i programiranje, mikrokontroleri i slično... No kao i svima potrebno mi je čudo imena pojačalo, naravno kako bih slušao muziku. Kupljeno pojačalo imam ali iskreno rečeno strah me ga je koristiti i novo ne kupujem...
S obzirom na iskustva kolege Pioneer cdj 200 sa TDA pojačalima, nepada mi napamet upuštat se u te avanture, pokušavao sam složiti nešto sa AD161, ali nije mi pošlo pod ruku... Kako su mi lampe oduvjek bile zanimljiva stvar onda sam sakupio stare radie i složio pojačalo s EL84, i radilo je iz prve, tako da sam složio pojačalo s EL84... Nije baš ispalo savršeno, nešto nedostaje niskih tonova (bass), a i nema previše snage. Tu sam odlučio kako je EL34 prava stvar.
Malo sam kalkuliro(na temelju cijene komponenti, potrošnji struje(planiram koristiti diodu EZ81), snazi i veličini samog pojačala i napona kondenzatora od 400V) i došao sam do zaključka da bi mi idealno pasalo pojačalo SE, na 280V.
Pronašao sam neku shemu
Tako da bi mi sad trebalo par savijeta oko vrijednosti komponenti i izmjena na shemi.
Također idea je da se složi pojačalo prihvatljive kvalitete uz cijenu koja nema vrtoglave iznose(student sam i nemam para na bacanje)... Za transformatore našao sam riješenje, lampe uparene s ebay, jedino zvučnici su mi malo EI 10W iz prošlog stoljeća neki(trebo bi eventualno staviti neke pioneer koji trenutno stoje u ormaru)...