To je komp za moju sestru i ona hoće netbuk odnosno nešto tih gabarita i težine - a pošto nema pare da kupi novi Lenovo X200s ili sličan, onda je prinuđena da kupi neki "klasičan" netbuk.
Sa njima nemam dobro iskustvo po pitanju trajnosti - već je jedan kupila pre par godina, Lenovo S10e i evo sad mu je riknula tastatura - za zamenu traže 4500 din. a kontakt za punjač na njemu odavno gubi kontakt pa mora da se nekako uvija kabl da bi se kontakt ostvario.
A ne slažem se sa ovim što je rekao kako je ovaj ThinkPad X200s isti kao netbuk - daleko je od netbuka. Samo taj CPU Core2 Duo SL9300 na Intel sajtu ima SRP $284. 3GB DDR3 RAMa i 7200rpm hard isto ne dolaze standardno u netbuku.
Ali najveća prednost je što taj ThinkPad trpi "batine" odnosno fizički je otporanna nepažljivo korišćenje, što netbuk nikako nije. Znači pored jačih performansi, on je fizički neuporedivo jači od netbuka i to je razlog zašto ga razmatram.
Međutim, kako stvari stoje - moja sestra nije ubeđena u te argumente i pre će da kupi novi netbuk koji će joj opet riknuti nakon par godina, a najviše zato što je na ovom ThinkPadu baterija relativno slaba, makar je tih 2h15' koje je pokazivao bilo u Balanced power režimu. U power saver bi bilo verovatno dosta više.
Uostalom isplati se i uložiti €60 u novu bateriju, ako bi tako dobio ThinkPad "as good as new". Ali ja neću da je ubeđujem, ako ona hoće netbuk nek ga kupi. Da ja kupujem za sebe, nisam siguran da ne bih kupio ovaj ThinkPad, pa makar i uložio u novu bateriju.
Evo nekih slika dotičnog, da vidite u kakvom je stanju.
http://ark.intel.com/products/...Cache-1_60-GHz-1066-MHz-FSB%29

Sell 'crazy' some place else. We're all stocked up here.