Treba mi resenje da dobacim internet sa jedne kuce na drugu, pa ako moze mala pomoc... ?

Prva kuca ima ADSL modem i rooter, tako da bih tu mogao ubaciti mrežni kabal i dovesti ga do prozora ili cak i izvan prozora... Ali ne znam koji uredjaj da stavim na kraju tog kabla, koji bi slao wireless signal (internet) nekih 300m dalje , bez prepreka, do prozora kuce 2...
U kuci 2 planiram da postavim TP-link-ov Wireless rooter koji vec imam... Da li on moze da bude na prozoru kuce 2 i da bude u isto vreme primaoc i distributer wireles signala ? Da prima signal sa kuce 1 i da ga distribuira po kuci 2 ?
Ako ne moze, mozda mogu njega da stavim na prozor kuce 1, da salje signal, a na prozoru kuce 2 da i postavim nesto sto moze u isto vreme da prima signal i da ga distribuira.... ?
Kao sto vidite, hteo bih sa sto manje para da napravim nesto.. ako to ne moze tako kako sam zamislio, moze li preporuka za nesto sto bi mi zavrsilo posao... Samo da nebude AP, antene i ostala cuda na ne znam kolko GHz i sto kosta 70-100 eur jer nemam toliko para za to....
Nadam se da me razumete... u slicnoj sam situaciji kao vecina nas... treba mi nesto efikasno a jeftino..

HVALA
MisterMax