Citat:
peca26000
@foxhunter1 bio je sve vreme ovde sa nama skrivao se, zelim da i drugi primete.
Posto sam vec prozvan... nisam se ja skrivao, no sam se javljao samo kada sam imao nesto da kazem. Nemam potrebu da u svakoj corbi budem mirodjija, niti jurim broj poslatih poruka.
Citat:
peca26000@foxhunter1 koliko vidim imas dosta iskustva u ovom hobiju, skrivanje nije bas najbolje medju radioamaterima malo vuce na perfidan nacin...
Otkud sada ovo? Ne srecemo se prvi put na ovom forumu... kad god sam se oglasio - ti si tu bio da me ispravljas... koliko si bio u pravu - to znaju oni koji znaju, samo mi je zao onih koji nauce iz tvojih ispravki... jednom pogresno nauceno - kasnije se malo teze ispravlja (ponavljam se po ko zna koji put)

.
Citat:
peca26000
Jednostavno SDR na kucnom kompijuteru nije isplativ 350-800w koliko moze da povuce prosecan racunar sa monitorom, ima veliku potrosnju da bi se koristio kao uredjaj koji bi radio dugo.
Bajke za 12-44khz ostavite po strani, okrenite se realnim shvatanjima i videcete sta je najisplativije isto pitanje je i kvalitet prijemnika, oni koji nikad nisu ni pokusali da koriste SDR ne znaju koliko ima nedostataka, direktno mesanje sa veoma malim razmakom izmedju lokalnog oscilatora i bez VF ulaznog pojacavaca, bice dosta gluv bez dobre antene!
Nekoliko verzija ima Tasic, pitanje koja je od tih najosetljivija po pitanju ulaznog VF pojacavaca zna @foxhunter1.
Izlazi iz prijemnika I,Q nemaju nikakvu ulogu i ako je lepo opisao @foxhunter1 da je 90 stepeni fazna razlika, prilikom prikljucenja stereo ulaza na audio kartu ja sam uradio prekidac sa kojim sam menjao po zelji, isto tako i oba balansna izlaza od prijemnika.
....
Sta cemo sa prevodom na Srpski jezik, to se nece zaboraviti!
O energetici ne bih, to si vec elaborirao dovoljno. Hoces li, molim te, da nam objasnis ovo: 'Bajke za 12-44khz ostavite po strani, okrenite se realnim shvatanjima' ???
Sto se tice VF pojacavaca pre mesaca, ljudi su davno ukapirali da je od njega vise stete no koristi. VF pojacavac u prijemniku ima smisla tek na frekvencijama gde je sum prijemnika veci od suma iz antene, a to je generalno tek od 10, a mozda i od 14 MHz. To pojacanje, koje bi imao VF pojacavac, lako se nadoknadi u kasnijim stepenima prijemnika...
A ovo sto kazes za kvadraturne signale, I i Q, da nemaju nikakvu ulogu ... hm... verovatno se zezali ljudi iz fabrika komponenti, da bi prodali vise delova? Vidis Peco, ti kazes nesto (necemo grube reci

), a da pre toga ne konsultujes niti literaturu, niti nekog ko zna te stvari bolje od tebe, niti internet. Mis'im 'artija trpi sve, internet pogotovo, ali moras da shavatis da ovde svrati neki deckic/devojcica koji bi naucili nesto novo... iza svega napisanog moras da stojis sa argumentima. Verujem da kada bi tako radio, vise ne bi bilo ljudi na ovom forumu koji te 'mrze'.
A za engleski jezik... verujem da je mozda samo jednom promilu (a mozda i manje) clanova ovog foruma to maternji jezik, ostali su morali da ga nauce

. Licis mi na jednog lokalnog kolegu, koji mi cesto kaze: 'lako je tebi kad znas engleski i nemacki' ... sedi brate pa nauci.
73 de YU1OL