Dusanst
Član broj: 155874 Poruke: 108 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
Kako povezati jednu kameru sa jednim video izlazom na TV i komp? Na komp. bih snimao , a na TV da moze da se prati ...
Hvala unapred...
|
|
| |
|
Milan Kragujevic Milan Kragujevic
Član broj: 231903 Poruke: 2241
|
Uzmi taj kabal i napravi dva izlaza.
To je najednostavnije rešenje
Slika će biti loša, ali to je jednostavno.
Drugo već uključuje DVR
|
|
| |
|
shadow88 shadow88 Tehnicar automatike i elektronike Dizel elektro agregata Energoglobal d.o.o Novi Sad
Član broj: 217056 Poruke: 3077 *.adsl-a-1.sezampro.rs.
Jabber: ljubicicrobert@yahoo.com
|
nece biti mnogo losija ako koristis kvalitetne kablove , problem se javlja kod razlike potencijala mase kamere, kompa i TV-a sto moze napraviti haos sa svim uredjajima, u najboljem slucaju dobices velike sumove u slici a u najgorem sve ce da pocrka i zapali ti kucju ...
resenje bi bilo da saljes napajanje za kameru sa iste uticnice u kojoj je tv uboden, a na kompu da signal obavezno uvlacis preko nekog USB adaptera , nikako preko TV kartice ili kartice za video nadzor , npr easy cap sa jednim ulazom odlicno radi posao a uz njega dobijas i popratni drajver i softver
|
|
| |
|
Dusanst
Član broj: 155874 Poruke: 108 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
Ja vec imam ovaj uredjaj za komp. EasyCap sto ide preko USB-a ali je problem za uticnicu od TV-a posto ne mogu da dovedem napajanje kamere do te uticnice posto je dosta daleko... Koji mi kabl ti preporucujes da napravim dva izlaza za kameru ?
Pozdrav...
|
|
| |
|
shadow88 shadow88 Tehnicar automatike i elektronike Dizel elektro agregata Energoglobal d.o.o Novi Sad
Član broj: 217056 Poruke: 3077 *.adsl-a-1.sezampro.rs.
Jabber: ljubicicrobert@yahoo.com
|
kabel - najbolje koristi neki oklopljeni 75-omski ili 50 omski , svge jedno ako kamera nije na velikoj razdaljini od kompa i TV-a (mislim ako nije na preko 100m , mozes izvuci UTP (mrezni osmozilni kabel) i kroz njega pustiti i napajanje za kameru (naravno 12VDC , ne 220VAC) takodje ako vuces UTP onda dupliraj signal, masu , napajanje, iskoristi svih 8 zila .
nije ti bitno koji je kabel , sve jedno ga prevezujes tj delis na dve strane , mozes staviti spliter ako vuces koaksijal, ako ne onda opusteno vezi uvrtanjem zila u cvor, sve dobro izolujes i to ti je to... naravno koristi cinceve kod TV-a i kompa , i to ti savetujem da uzmes gotov kabel cinc na cinc i da ga preseces na pola , i svaku polovinu da vezes za dolazece kablove (do kompa i do TV-a )
|
|
| |
|