^Aahhahaha

A gde mene nađoste?
Ja mislim da D7000 donosi baš dosta u odnosu na D5000.
E sad, tu postoji jedna kvaka - ali molim da me ne shvatite pogrešno - benefit koji ćete ostvatiti u pogledu dobitaka u kvalitetu fotografija, srazmeran je iskustvu koji ste nakupili sa prethodnim aparatom. Drugim rečima, potrebno je iscediti D5000, da bi se moglo reći "e, ovo je prava stvar". Mislim, sasvim je sigurno da će D7000 pokazati svoje očigledne prednosti, već nakon što ga izvadite iz kutije i uzmete u ruke (čak i sa praznom baterijom), ali - da li je sve to dovoljno za pravljenje troška, koji definitivno nije mali?
Znači, "da li se isplati" je možda bolje posmatrati u svetlu onoga što aparat nudi nezavisno od prostog kvaliteta senzora - sigurno je da će high-ISO pružiti bolje uslove rada, ali D7000 nudi i mnogo drugih stvari - nemerljivo bolju ergonomiju, bolje kontrole, bolji displej, izrazito veću brzinu, bolji video, wireless kontrolu bliceva, dva memorijska slota, zaptivenost i još dosta toga. Sve to na gomili je već samo po sebi dovoljno da opravda ulaganje, tako da - ne treba sebe zamarati mišlju "da li je IQ (image quality, čisto da ne pomisli neko nešto drugo

) dovoljno dobar da opravda kupovinu?", jer - iako je odgovor potvrdan, možda i nije toliko bitan koliko ovi drugi dobici.
BTW, cene polovnih D5000, u oglasima, neviđeno su šarene - za samo telo, idu od skromnih 270-300, do nekih 430, ali cenim da je tu cifru teško dobiti, osim kada je kupac neupućen, jer se za iste pare mogu dobiti vrlo ozbiljna polovna tela, ali i neki potpuno novi aparati. Na cifru možeš da dodaš još oko 50€ za kit, ili možda nešto više, ako bi ga prodavao odvojeno (to je finansijski bolja, ali realizacijski teža varijanta).
Pozdrav