Biblioteka JFreesteel je slobodan softver otvorenog koda, omogućava čitanje javnih podataka sa čipa nove lične karte, objavljena pod GNU LGPLv3 licencom koja dozvoljava korišćenje kako u slobodnim tako i u vlasničkim komercijalnim aplikacijama. Koristi javax.smartcardio i sistemsku podršku za komunikaciju sa čitačem (PC/SC, pcsc-lite na GNU/Linuksu i MacOS X) i nema dodatne zavisnosti.
Kod u Git skladištu je podeljen na JFreesteel biblioteku (u direktorijumu /lib) i GUI aplikaciju SerbianEidViewer koja koristi biblioteku (u direktorijumu /viewer). Aplikacija je objavljena pod GNU Affero GPLv3 licencom.
Svoju kopiju koda pravite naredbom: git clone [email protected]:freesteel/jfreesteel.git. Naredbom mvn install uz instalirane JDT i Maven u novom target/ direktorijumu ćete dobiti jfreesteel jar paket biblioteke, serbianeidviewer aplikaciju, a u direktorijumu serbianeidviewer-lib sve biblioteke koje aplikacija koristi. Pokretanje aplikacije moguće je na dvoklik ili naredbom java -jar target/serbianeidviewer*.jar.
Sastavio sam viki stranicu sa predlozima za zakrpe, ali ako se sa Javom družite više nego ja koji sam početnik u ovom delu foruma, sigurno ćete čitajući kod naleteti na delove koji su mogli da budu bolje napisani.
Zakpre možete poslati na e-adresu [email protected] ili kao merge request kroz Gitorious.
Hvala kolegama sa foruma, Branku, Željku (pomoć oko ranije Python skripte), Aleksandru i Igoru na zakrpama i sugestijama.
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja