@pigoza
moracu da vidim negde da to sredim ako je do toga , evo slike tih zvucnika , marka je philips , nisu neki ko zna kolko kvalitetni ali su davali odlican zvuk

posto se bas ne razumem najbolje , prilozio sam slike , e sad da pitam jel gore ovaj mali bas zvucnik ili ? posto kolko sam uspeo da cujem , taj gore nije imao neku funkciju, mada je to bas, ali ova velika 'membrana' koja se nalazi na sredini je bar po nekom mom misljenju davala bas. i kada se ona lagano pritisne bas skroz nestaje , i dolazi do izbolicenja zvuka. i sada kada je zvucik probio , kada se pritisne ta membrana svo ono 'krčenje' kada udari bas nestaje, zvuk je isto izoblicen.
mozda ce ovo pomoci da se bolje ustanovi kvar pa ako uspem da sredim to,
@44250
sto se otvaranje tice, nisam ih nikad otvarao niti vadio nesto , nebih znao ni da ih otvorim, kolko vidim od pozadi se ne mogu otvoriti osim da se sece iverica , ali od napred se vide linije kako je prednji deo upao u kutiju , verovatno se tako i vade , ali opet ne znam kako je sve to zatvoreno unutra.. tako da nebih znao u kakvom je stanju bas zvucnik i ostalo