Sustinska razlika je u vremenskim konstantama u regulaciji pojacanja. Kod AGC sistema nacelno postoje dve vremenske konstante, jedna je 'atack time', a druga 'release time'. Prva odredjuje koliko brzo ce AGC delovati na prednju ivicu signala, znaci kada se pojavi neki signal, a druga (release time - vreme otpustanja) koliko dugo ce po nestanku signala na ulazu prijemnika, sistem zadrzati setovano pojacanje. Slow AGC je namenjen SSB modulaciji, znaci govornoj. Ako bi kod SSBa stavili Fast - imali bi vrlo neprijatan osecaj, audio nivo bi se menjao na nacin koji ne odgovara ljudskom mozgu. Fast se koristi kod CWa, ako je to fast dovoljno 'fast'

, AGC ce delovati na pojedine tacke ili povlake, a kada je pauza (izmedju tacki i povlaka) pojacanje ce biti vraceno na maximum. Meni licno ovo ne odgovara, zamara me taj shum izmedju, ali na srecu kod mojeg uredjaja - TS850- postoji i 'Mid' pozicija. Pojedini uredjaji imaju potenciometar za kontinualnu regulaciju vremenske konstante. Fast je, po meni, namenjen za tzv 'Full BK', gde se uredjaj vraca na RX posle svakog otkucanog 'dit' ili 'dah' karaktera, kako bi mogao da cujes onu drugu stranu.
Postoji i tzv 'viseci - hanging' sistem AGCa, ali to je vec off topic.
ps. Vidim da si jedan od 'retkih zverova' koji se bavi samogradnjom, sto me raduje, pa htedoh da te priupitam da li si gledao tzv SDR RX/TX? Neverovatno je koliko su kvalitetniji RX/TX napravljeni sa mixerom koji kosta desetak dinara (kola tipa 4066) u odnosu na japansko/amerikanske skupocene tvorevine

. Kod ovakvih mixera mozes (za probu!) signal sa antene da dovedes direktno na mixer i da cujes signale BEZ ikakvih intermodulacionih produkata!!!! Probaj to da uradis sa bilo kojim fabrickim uredjajem :-( . Izguglaj, po ovom pitanju, YU1LM i pogledaj sta se nudi na njegovom sajtu.
Pozdrav,
73 de YU1OL