Citat:
dragons:
pozdrav svima i evo odmah da predem na stvar, imam formu preko koje zelim da smimam u bazu, rezimo kada upisem nor:ime, prezime, adresa itd i klik na dugme snimi da mi snimi zapis u bazu, pokusavao sam ali neide nikako
Kao što čovek reče: u koju bazu ?
Reci na koju bazu misliš da se nakačiš ? Možda ti i ne treba baza, možda sve to može lepo preko XML-a ?
Inače, da nebude prazan post

, iz ovoga kako si naveo princip bi bio sledeći:
1. Otvoriš konekciju preko objekta klase xxxConnection (xxx može biti Sql ili OleDb) na tvoju bazu (Access, SQL ... ne bitno)
2. U objektu klase xxxDataAdapter namesti SelectCommand, UpdateCommand i InsertCommand (znači bez brisanja)
3. Preko xxxDataAdapter-a popuniš neku tvoju tabelu ili DataSet i bindujes je za kontrole.
4. Na dugmetu za snimanje prvo uzmeš nastale promene u tabeli sa .GetChanges i tu tabelu (koja ima samo izmene) proslediš DataAdapter-u sa .Update, koja poziva UpdateCommand ili InsertCommand zavisno da li snimaš promene ili si ubacio novi red.
Za detalje moraćeš i ti biti detaljniji

America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.