shadow88 shadow88 Tehnicar automatike i elektronike Dizel elektro agregata Energoglobal d.o.o Novi Sad
Član broj: 217056 Poruke: 3077 *.adsl-1.sezampro.yu.
Jabber: ljubicicrobert@yahoo.com
|
pozdrav
iz iskustva - od freedoma bezi sto dalje :) bio sam njihov korisnik godinu dana , imao sam signal 100% , kvalitet linka 95% i net mi je radio sa ocenom 1 na skali od 1-10 , vec pri kraju koriscenja sam primetio da nas 5 koristi istu konekciju kao workgroup i mogli smo medjusobno da cesljamo po tudjim racunarima (sve sto je bilo pod share) a u glavnom je svima bilo sve share-ovano zbog kucne mreze, meni je bio ceo komp shareovan jer sam imao 4 racunara na mrezi, stampac i skener, i sto je bilo kao slag na tortu bilo je 3 workgroupa na istoj konekciji, buffer-i nisu bili podeseni namerno da korisnici ne bi mogli da skidaju vece fajlove vec nam je pucala konekcija na pola download-a , kupio sam vrlo skupu opremu misleci da je do toga jer sam od provajdera dobio na koriscenje obicnu TP link karticu i najobicniju antenu sa 20m kabla, pa sam uzeo ruter i jacu antenu medjutim ista stvar, a placao sam net 10e u dinarima, sad sam presao na orion sezam pro i dobio ruter-modem sa wifijem, radi savrseno na konekciji 1024kb/s koji placam 1470din, a tri meseca besplatno i jos 6 meseci dupla brzina za istu cenu i jos imam wifi u celoj kucji i cvoristu :)
iskreno, ne bih se nikada vratio na wifi, kablovski net je dobar jer ima download i upload 1/1, ali treba uvesti kablovsku, pogledaj ako kod tebe u zgradi neko ima kablovski net ili DSL, onda biti najjednostavnije i najpovoljnije bilo da stavite kod njega switcher pa iz njega mrezne kablove do njegovog kompa i do tvog osim ako na modemu nema dva mrezna prikljucka onda ti ne treba switch, samo kablovi do kompova, i placate racun pola, pola sto ce vlasniku odgovarati sigurno.
ako trazis od gazde bilo kakvu punomoc za uvodjenje bilo cega, onda ce on da nahebe jer nije registrovao stanove kao da ih izdaje ( to radi da ne plati porez) pa ce biti kaznjen ako i ne zaglavi u zatvoru (utaja poreza je zahebana stvar)
ako ti treba tehnicka podrska i pomoc oko povezivanja i stelovanja racunara , tu sam, tako reci u komsiluku :)
e da, bolje ne uzimaj nista sto ima veze sa GSM jer ce da te kosta ko svetog petra kajgana, paketi su skupi, ne radi net najbolje a ogranicen si sa protokom, tj nisi ali sve sto potrosis preko paketa, kosta te djavo i po, znaci mozes da zaboravis na skype ili gledanje i skidanje filmova preko net-a
pozz svima
|