Citat:
johnny_walker: Neko mi rece da ruter mora biti blizu TV-a,tj da ne mogu da razvucem UTP kabl od mesta gde mi je sad komp do TV-a.A razdaljina je vazdusnom linijom oko 6m,ali sa obilzenjem troje vrata,pa uz zidove kabl bi dosegao duzinu od oko 20m.
Da li bi to uticalo i zasto na kvalitet signala?
Citat:
Slobodan Milivojevic: Teoretski do 100m utp-a mozes da razvuces, ispod 60m ne bi smelo da ima bilo kakvih problema... Ja imam jedan kabl od 104m sa jedne strane je ruter, sa druge racunar sa integrisanom karticom i to radi 90Mbit/s odprilike. 20m utp kabla je nista.
Ja sam ranije komentarisao ovaj problem, ali se moj komentar odnosion na duzinu kabla od STB uradjaja do TV-a, a ne na dužinu UTP kabla imedju rutera i STB-a!
Ja sam u probnom periodu, kada se pojavio IPTV kod nas (decembar 2008), mesec dana isprobavao za dž, i tada sam razvlačio 20m utp kabla od rutera (koji je kod kompa) do STB uredjaja u trećoj sobi koji treba da bude pored TV-a (zbog daljinskog :) ). E, od STB uredjaja do TV-a su mi rekli da ne bi trebalo da bude više od 1.5m kabla?!?
Druga stvar, tada je IPTV bio jako loš, stalno je dolazilo do kočenja i pikselizacije slike, da jednostavno nije moglo da se gleda, ali nisam na to obraćao pažnju jer su mi prilikom podešavanja neta nešto zafrknuli i odvrnuli mi oko 10Mb/s

dokaz, "realna brzina " po speed testu, tada:

tako da sam filmove od 700MB skidao za nesto više od 10 min preko rapidšera :) (nažalost to je trajalo samo do januara 2009 kada su prilikom akcije povećanja ADSL brzine, meni smanjili na 1MB

, te sam vratio i IPTV)
I onda sam primećivao da rad IPTV-a smanji brzinu neta, ali se to nije osećalo zbog početnih 10Mb/s, pa me interesuju iskustva TRENUTNIH KORISNIKA OVE AKCIJE, kako se sada ponaša net (kolike su brzine) kada radi i kada ne radi IPTV, (da li može da "dobaci" do 3.5Mb/s download-a kada ne radi STB i kolika je brzina kada radi STB)
Unapred hvala!
Zaboravih još nešto da pitam!
Da li može da se ostvari bežična veza izmedju rutera i STB uredjaja ( da bih izbegao 20m UTP kabla i kanalica kroz dve sobe i hodnik)
[Ovu poruku je menjao pexus dana 22.09.2010. u 17:25 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao pexus dana 22.09.2010. u 17:26 GMT+1]