Mreza nije komercijalna vec dogovor nas osmorice tako da bi najobicnije ogranicenje protoka doslo u obzir, dobili smo od telekoma izjavu da u nasem mestu nece biti ADSL-a bar jos godinu dana, tako da smo se nas osmorica organizovali i uz podrsku coveka iz telekoma uzeli ADSL u Raskoj 16 Mbit/sec (oko 5.600din, podeljeno na nas osmoricu oko 750 dinara za 2Mbit/sec mesecno, veoma povoljno, jedino sto cemo dati za opremu oko 5-6.000 hiljada po coveku), u ponedeljak mi stizu dva TP-Link TL-WA5210G-PoE, postavljamo ih na mesta koja smo izabrali (postoji opticka vidljivost, nema vecih vodenih povrsina a i dalekovodi su dosta daleko), tako da mi je taj deo potpuno jasan.
Problem nastaje kod podele interneta na 2Mbit/s po korisniku, za originalni mikrotik nemamo novca, za rucnu izradu (nasao bih sve za dz), nisam nasao resenje kako ubaciti 8 wireles kartica u komp,jer treba jedna po korisniku, naisao sam najvise sa 5 slotova, googlao sam dosta softwerski kod korisnika nije moguce preko wirelesa, jedino ovo sto sam nasao je da na pojedinim AP-ovima ima mogucnost (kada se udje u njihov meni preko nekog explorera npr TP-Link TL-WR340G), dodeli maksimalni protok, zastiti sifrom koju cu ja jedino znati i svi su bezbedni (osim od mene

), tako da cu 8 AP povezati preko svica i razmisljo sam da signal usmerim jedino prema tom korisniku tako sto cu oko antene staviti olovni lim koji ce biti otvoren samo prema korisniku da ne bi doslo do ometanja izmedju njih osam, za instalaciju ovoga imam ceo komsijin krov tako da imam mesta i da ih dosta razdvoijim.
Da li je ova moja ideja moguca ili ipak postoji neko lakse resenje, znam i sam da je mikrotik neprevazidjen,izvinjavam se zbog ponavljanja ali ovde sam izneo neke konkretne cinjenice koje cu uraditi.