@ elmagico
ok, to sam hteo da cujem, kao sto sam i predpostavio samo zenidba moze da zavrsi posao.
a da sednem u bus i da vec budem tamo nemam razloga, jer da je taj gazda hteo da mi sredi papire, kad je ovaj pricao sa njim za posao on bi i to ponudio, ali predpostavljam da zabole njega da mi on sredjuje papire da pored slovenaca, madjara, bugara, ceha, slovaka itd...... sa kojima nema nikakvih cimanja.
tako da ne vidim razlog sto bi isao tamo, mogu ja da ostanem kod ovog prijatelja, ali samo bi njemu bio na teretu i nista ne bih resio verovatno, jer na crno nece ni dana da me prime da radim. a skajp mu je stvarno problem, ne funkcionise, ni sa njegovima ovde kuci se ne cuje vec danima.
@ Arsenije.G
Znam da prvo potrazuju CH, pa EU , pa tek na kraju nas.
Specijalista nisam

, imam zavrsenu srednju elektrotehnicku (sto bi isto to u struci tamo radio, povezivanje elektro ormana), engleski znam onako konverzija ok, a nemacki ne, nimalo. Firma ne znam kolika je (saznacu ) ali predpostavljam da je dobro stojeca, jer mi je ovaj rekao - trenutno bi mogao da zaposli 15-20 ljudi, koliko posla imaju. Tako da za posao nije problem, a koliko vidim da vecini ovde jeste. Problem je kako samo resiti papire...... "SAMO"