Cekaj, kakvi laptopovi? Gde ti imas upgrade opciju za laptopo OS? Mozda Sony ima za high end Vaio seriju ali to daleko da je to standardna praksa. HP nisam mogao sa XP na Vistu, Toshibu sa Viste na Win7, sad imam ASUS i ne ocekujem bas da ce mi dati upgrade na Win8 kad izadje. Niko nije imao customized OEM OS upgrade (za koju sam cak bio spreman id a platim po OEM ceni), HP mi je jos dao drajvere za Vistu pa da sam kupim OS, ali Toshiba je isla do te mere da cak ni drajvere nije pustila za Vistu. Pa opet ne vidim da se desila neka masovna pobuna konzumerista laptopova (a btw, veci deo tadasnje i danasnje laptop consumer populacije je techsavvy naspram danasnje populacije smartphone usera).
Citat:
Ivan Dimkovic: Znas sta je nakaradno mmix? Da kao kupac, a ne kao shareholder ili zaposlen kod prodavca nalazis nekakva opravdanja za takvo ponasanje OEM-a.
Pa gresis, sinko, silno gresis

Meni je apsolutno u interesu da HTC i Samsung ne izbacuju upgrade. Dok god je plebs voljan i spreman da puni P od P&L i finansira hardverski R&D ja samo mogu da profitiram od toga jer kad budem dosao na red za upovanje imacu na raspolaganju bolji hardver sa kojeg da stripujem shitty fabricki stock rom

Koji je moj interes da se bunim protiv toga? Neko bratstvo i jedinstvo sa neukim korisnicima? Ovce su za sisanje i ako dozvoljavaju HTCu i Samsungu da ih sisaju ko sam ja da se mesam u to

Ako plebsu ikad dodje u glavu da je sisan promenice se i odnos firme prema sveze-svesnom konzumeristi i naci ce neki novi ugao da mu izvuce pare iz dzepa

i kolo zivota ce se nastaviti. Fool and his money soon part ways, rece TJS pa budimo realni, da plebs ne kupuje smartphonove koji im u zivotu ne treba ne bi ni mogli da ga kupimo za te pare u tom izdanju.
Citat:
Ivan Dimkovic: Boze moj, pljusnuo sam 500-600 EUR za telefon, za nekoliko meseci je izasao novi OS koji konacno moze da se zakaci kako treba sa mojim mail serverom, ili tera aplikacije Nx brze - ali posto je OEM takodje izbacio i novu verziju igracke od 500-600 EUR mogu da ga blajvim, a tako to treba, boze moj, pa moraju oni da gledaju svoj P&L, ovo ono...
Glasaj novcanikom, jedna hrpica novca, jedan glas. Ako si preglasan, a jesi, onda to znaci samo jednu stvar, da plebsu nisu vazne iste stvari kao i tebi. Ja sam se vec navikao na to da me preglasavju novcanicima po pitanju tehnoloske robe jer mi to rade jos od ranih dana Apple-a. Sad, sreca za mene je sto postoji nesto kao sto je cm9, sreca za tebe je sto (bar za sada) Apple i dalje pusta update. Na neke duze staze, medjutim, ocekujem da ce pre Apple da prestane sa updateima nego sto ce cyanogen da nestane.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić