U svakom slučaju, B ili C izađe na isto ako se neko poveže u kolo struje jer ni jedan ni drugi nisu zamišljeni da zaštite ljudski život! Vreme koje je njima potrebno da bi odreagovali bilo da su B ili C je predugo da bi zaštitilo korisnika.
Ostale karakteristike su pomenuli u prethodnim porukama i g. Veselinović i maky381, tako da bi bilo suvišno ponavljati...
Jedina zaštita krajnih korisnika se radi na nekoliko načina systemima uzemljenja i fid sklopkama koje monitorišu koliko struje “izađe” kroz fazu i koliko se “vrati” kroz nulu, i ukoliko te vrednosti nisu iste, odnosno ukoliko se desi proboj ka zemlji, ona odreaguje u deliću sekunde što, zapravo ne dozvoljava da da krajnji korisnik nastrada (ukoliko se ne uhvati direktno za fazu i nulu istovremeno bez kontakta sa podlogom) i nema nikakve veze sa strujom koja prolazi kroz fazu i nulu...
PS
Slovenački nisu loši (bolji su od nekih drugih) ali
bilo koji da su dešava se da “zavare” tokom godina eksplatacije, što je ozbiljna mana, tako da sam ja iz tih razloga kod mene odradio sve sa topljivim keramičkim osiguračima kao što se nekad radilo... Mada... Ima bisera koji nebi imali ništa protiv da im glavni osigurači zavare, koji su u topljivi osigurač stavljali EKSER!!!! (što mi se desilo u praksi na terenu)

Na pitanje ZAŠTO si, pobogu čoveče, to uradio? Dobio sam odgovor: “Pa, stalno mi pregoreva” LOL
Ako pitaš budi spreman za odgovor... Nema glupih pitanja samo glupih odgovora... :)
Nema toga što se ne može... Ako neće, uzmi VEĆI čekić... :)
Hardstyle Republic - Resistance is Futile