shadow88 shadow88 Tehnicar automatike i elektronike Dizel elektro agregata Energoglobal d.o.o Novi Sad
Član broj: 217056 Poruke: 3077 82.117.202.*
Jabber: ljubicicrobert@yahoo.com
|
Ne bih se slozio sa tobom oko cene, tacno je da je mnoge stvari jeftinije napraviti nego kupiti, ali pod uslovom da imas sve alate i masine neophodne za izradu uredjaja koji su ti neophodni, i za izradu njihovih sirovina...
svako danas moze da napravi generator ili pretvarac, tu se slazem, ali koliko ce taj generator ili pretvarac biti efikasni ? koliko ce biti kvalitetni ? koliko ce kostati kupovina delova na malo za njihovu izradu ? i na kraju krajeva, hoce li proraditi iz prve sa zadovoljavajucim rezultatima ili ce zahtevati ponovno i ponovno ulaganje ?
proteci ce jos mnogo,mnogo vode dunavom dok ne budes napravio dobar generator u ove svrhe, a sto je jos gore, ulupaces gomilu novaca, i dok to vreme prodje, mi cemo odavno sutati jeftine generatore i solarne panele po ulici :)
polako, moj savet ti je da ostvaris ono sto si zamislio, tj da napravis ovaj sistem ali da kupis delove, naravno ono sto smatras da mozes sam napraviti - nemoj da se ustrucavas, a posle prijatelju imas vremena da ucis da pravis i da se edukujes do mile volje :)
ne zelim da te odgovorim od tvoje inicijative, uvek podrzavam samogradnju, ali ako gledas da ustedis u izradi ovakvih projekata, onda ti savetujem da se manes gubljenja vremena i novca i da odes lepo i kupis gotov proizvod jer ce te izaci jeftinije i bolje ce da radi a imas i garanciju na njega.... ako mi ne verujes da ce te izaci jeftinije, uzmi za primer , recimo generator - fabrika koja se bavi proizvodnjom generatora, radi to godinama, i za dug niz godina, ulozila je brdo sretstava kako bi usavrsila proizvodnju i usavrsila proizvod koliko je to moguce ( znaci samim tim imas vec zagarantovanu maksimalnu funkcionalnost i kvalitet uredjaja za cenu koju ga kupujes ) , e sad, kad vec govorimo o dugogodisnjoj proizvodnji, dolazimo do zakljucka da ta fabrika ili mnogo jeftino nabavlja sirovinu neophodnu za proizvodnju tog generatora i to na velike kolicine od istog dobavljaca, i samim tim dobija sirovinu vrlo povoljno, ili je sama fabrika razvila pogon za proizvodnju sirovine pa to izadje jos jeftinije...
zato ti kazem , ne mozes napraviti npr generator da radi isto ili bolje kao fabricki a da te kosta manje... i mislim da se isto odnosi i na pretvarac napona, narocito kad govorimo o snagama 5000W i vise.... a o akumulatorima da ne govorimo, jedino sto mi pada na pamet sto bi mogao da sagradis sam, to je regulator punjenja i praznjenja akumulatora....
jedno pitanje, sta ce ti frekventni modulator ?
|