Sinoć instalirah i prijatno me je iznenadio u brzini, pošto je 9.10 dosta štucao tokom rada
Dosta mi je neobično što se close, minimize nalazilo skroz levo, a to se sređuje u gconf-editoru u /apps/metacity/general/button_layout se unese menu:minimize,maximize,close
Za OO sam morao da obrišem neki paket koji nije čak ni označen da ga podržava ubuntu zajednica
Sledeće stvari mi ostaju misterija

Kako da promenim izgled kursora ili barem njegovu preciznost tokom promene veličine prozora, da ne bude ->| već <--> koliko puta mi se desilo da promašim i uvek moram da usporim mišem kad prilazim ivici prozora pošto odmah nestane kad omanem pa kliknem ono što je iza, na ovo nikako ne mogu da se naviknem
I kako da mi se ntfs particije mountuju u samom startapu, najlakše mi je da rešim one koje hoću kao read-only, u fsatb zviznem /dev/sda8 /mnt/win_h ntfs ro,umask=0222 0 0
a za one u koje hoću da upisujem probao sam sa onim što se ubacilo u mtab: /dev/sda8 /mnt/win_h fuseblk .... ili što sam našao na drugim forumima /dev/sda8 /mnt/win_h fuse.ntfs ... ali ovo nije radilo,
bez predloga za ntfs-3g moliću lepo

Ajd, nastavljam sa testiranjem.....