izbacio sam kondove sa ulaza, i ispitao stanje,posto sam doneo zvucnike iz sela,kada je smanjeno do kraja cuje se brujanje (od ventilatora) to sam ublazio dodavanjem 3 kalema na red i dva konda u paralelu,jedan keramika,jedan elektrolit.
no problem je bio sledeci kada je pojacan otprilike do pola pojavljuje se sustanje i brujanje,takodje i kada se ruka priblizi potenciometru,sustanje je iz napajanja
zato sto rade na 16 khz al nije to problem,problem je sto se smetnje pojavljuju iz mreze i ovo pojacalo je kao antena za sve lose snezne programe,
resio sam to (valjda)posto kada sam doneo kuci i prikacio na racunar i slusao muziku uopste nije bilo onih smetnji kod pojacavanja i sl.samo kada je u leru i malo ga ocepim onda se procuje,valjda sam resio problem tako sto sam na ulaz vratio kondove manje cap. jer velike cap.prigusuju vf (visoke frekvencije) i onda cujem samo basove i donje srednje i onda mama vice kako sam joj upropastio zvucnike

stavio sam 2 konda od 2.2pF na ulaz,i valjda ce to da resi problem,s obzirom da 100 nF ocajno prigusuje sve visoko i srednje a bez kondova nista priguseno ali smetnje i kvalitet(zbog smetnji) ocajan,ima li neki strucan elektronicar da nesto
predlozi sta da uradim posto sam ove zvucnike napravio dobro,mislim na elektroniku kutije je pravio tata i odlicno je izbalansirana snaga,kvalitet zvuka,zvucnika,pojacala i ostalog,unutra su dva pioneer-ova iz kola od po 25w rms,pojacalo znate koje je,napajanje je neko racunarsko daje dovoljno jaku struju na 12V oko 14A max,pot je od 50k,hladjenje pojacala je dobro,napajanje nema hladnjenje,xD jos samo fali led vu metar i da sve bude potpuno xD!!!!
@ STK
nemaju svi savrsen izvor signala (cd player i slicno) da bi sve radilo savrseno bez smetnji i ostalih cuda,ako kod vas radi tako to znaci da je dobar izvor signala,dobro napajanje filtracija i ostalo........ne moze meni raditi kao i vama zato sto nemamo iste izvore signala.ja ne znam sta vi imate,al rekli ste da radi odlicno bez brujanja,zujanja smetnji.....ja nisam zakomplikovao ovu veoma jednostavnu semu,ja samo pokusavam da otklonim nedostatke i smetnje koje mi se pojavljuju i dolaze sa svih strana,zato sto mi narusavaju kvalitet zvuka i PARAJU mi usi!!! proveravao sam 200 puta i nema greske!!!

" od drveta se suma ne vidi"--- to je tacno al kad posecemo to drvo suma izadje na videlo

)))))
WASP