Molim vas y\za malu pomoc.
Naime nedavno sam dobio HTC Touch pro, suv, bez pratećih CD-ova. E sad, kada ga priključim na računar pomoću kabla za konekciju on ga vidi samo kada je u njemu memorijska kartica i ne mogu da vidim njegov sistem. Kada pokusam bez kartice ne vidi ga nikako. U čemu gresim, gde je problem, inače se po prvi put susrećem sa Windows mobile platformom.
Hvala unapred!
U samom telefonu udji u podesavanja u programu activesync i promeni na usb. Igraj se malo nije komplikovano. Nedavno sam otkljucavao neku vecu kolicinu touch pro-a i prvi put sam naleteo na takav problem. Procackaj malo, snacices se Pozdrav
Cekaj nije mi jasno nesto. Imas li ti na kompjuteru instaliran ActiveSync?
Ako imas, prilikom povezivanja preko kabla, trebalo bi da ti na telefonu izadju tri opcije: activesync, usb ili internet sharing. Tada odaberes jednu od te tri opcije i povezes ga. Ako ides preko activesynca onda vidis i karticu i sistem, ako ides preko usb, vidis samo karticu i dobro je za brz prenos podataka, a treca opcija je za povezivanje racunara na net preko GPRS-a!
Tako je kod mene bilo na svim htc modelima. Dakle teba samo da skines sa neta activesync(poslednji je 4.5) i instaliras ga na kompu i zatim gurnes usb kabal!
Vec sam se snasao, i u svakom slucaju hvala ti. E sad jos jedno pitanje. Kako da postavim neku melodiju za ton poruke? Ne mogu nikako da provalim, konvertovao sam jednu melodiju u wma, ubacio me u my document-my ringtones ali nista! Ima li leka?
Pozzzz....
Ne moras konvertovati u wma, mozesi sa mp3 melodijom. Iz File Explorera izeberes melodiju koju hoces dugim pritiskom na ekan dok ne izadje pop-up menu. Tu imas kao opciju "set as ringtone" i nju izaberes. Telefon tada sam kopira tu melodiju u c/my documents/ringtones i postavi je kao melodiju zvona, sto ti i ispise na ekranu!
Drugi nacin je da sam iskopiras fajl koji hoces u my documents/ringtone ali obavezno u sistemsku memoriju, ne u memoriju kartice. Tada ides u settings/personal/phone i tu imas ringtone gde u opadajucem meniju sada imas fajl koji si iskopirao i njega izaberes. Ovo je malo duzi put.