Odavno to nisam radio, ali po sjecanju mislim da se to podesava u ip / servers / profiles, pa na profil tog HS servera. E tamo imas nacine autentifikacije koje zelis da imas na tom HS serveru. Sad ti vjerovatno stoji HTTP i Cookies. E tu treba dodati i MAC. Sjecam se da je bila zafrkancija sa tim da nece da proradi ako imas i autentifikaciju na HS paralelno username/pass i MAC adresom. Ali poigraj se malo, mora da radi, jer je meni uspjelo.
Dalje, vodi racuna da korisnika koji se loguje sa MAC adresom da ubacis u spisak normalnih korisnika, samo umjesto username kucas njegov MAC. (pazi na to kako se MAC ispravno pise u MT-u)
Nemam trenutno nigdje HS gdje to mogu da napravim korak po korak, pa ti ne mogu doslovce da dam uputstvo, ali mislim da je i ovo dovoljno da ti da neke ideje sa cim da se poigras.
Pade mi napamet. Mozda bi mogao da probas dal ce obaviti autorizaciju Dreambox-a preko IP Bindings funkcije u HotSpot-u (bypassed server)
Iskreno, ja to nisam provjeravao, jer sam se trudio da sve korisnike stavim u jednu listu zato sto sam imao radius server i tako mi je bilo lakse da vodim racuna o korisnicima.
Pogledaj malo i
http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/ip/hotspot.php mozda ce ti biti jasnije.
Pisem po sjecanju koje pomalo blijedi, odavno nisam sa HS imao posla

Ali se nadam da ce ti makar malo pomoci u rjesavanju problema.
I da, obavezno javi sta si uradio...
[Ovu poruku je menjao yolja624 dana 12.02.2010. u 23:52 GMT+1]