gmhans KI
Član broj: 81337 Poruke: 511
|
Vidim da su teme iz ove oblasti stare, ali ja imam novi problem: juce podigoh ratu od obveznica stare devizne stednje za 2009.-tu, pa ih (EFG) zamolih, kad sam vec tu, da mi izracunaju ostatak, pa da mozda podignem sve pre roka dospeca. Kazu moze, ali samo u dinarima. E, sad, kad su mi predocili racunicu, odmah sam primetio da se tu nesto ne slaze. Po onome sto sam ja skinuo sa Belex sajta, obveznice za 2010 se trenutno prodaju za nesto preko 98% vrednosti, a po tabeli koju su mi iz EFG predocili, ispada svega 90%, i tako redom po godinama postoje znacajne razlike. Kad sm pitao kako to, nakon viseminutnog cekanja radi njihovih konsultacija, dobio sam odgovor da to nisu te obveznice! One na berzi su papirne, a ove moje su elektronske!!! O cemu se ovde radi, da li pokusavaju da me prevare? Koliko ja znam, obveznice stare dev. stednje su deponovane kod ili u Centralnom registru, i ja mogu, ako hocu, da ih prodam na berzi i to za evre, naravno, preko nekog brokera. Pomozite mi, nisam bas ekspert u ovoj oblasti, a ovi juce su me zesce iznervirali! HVALA unapred!
|