razno1983 student Sarajevo
Član broj: 233869 Poruke: 6 *.europronet.ba.
|
Molim vas za pomoc. Imam Samsung ves masinu koju sam kupio prije pola godine. Radila je odlicno do prije neki dan kada je prilikom pranja pustila vodu. Zvao sam ovlasteni servis i dosao mi je covjek. Upalio je masinu, ispustio vodu, pustio da centrifugira medjutim nije pustila vodu. Rekao mi je da je zbog deterdzenta koji se valjda zgrusa. Cim je otisao, upalio sam masinu sa deterdzentom i pocela je kapati voda nakon minut-dva i nista nakon toga. Jutros upalio praznu masinu bez deterdzenta i pustio je da odradi citav ciklus i nije pustila ni kap vode. Nakon toga upalim masinu s vesom i opet poce kapati cim je krenulo punjenje masine. Da li je moguce da je deterdzent zaista krivac za to??? Jel iko imao slican problem?
Hvala
|
|
| |
|
robert63
Član broj: 55855 Poruke: 3732 109.93.233.*
|
Ne bih rekao da to ima veze sa deterdzentom,
Pre mislim da to ima veze sa polozajem bubnja.
Polozaj bubnja nije isti kada je u njemu samo
-voda
-i kada je u njemu i voda+ves.
Zbog tezine ( kada ima i vesa i vode) bubanj se spusti malo nize i tada neka od guma,creva,,dovod,,odvod
malko "zine",,ne dihtuje i tu pocne kapanje,,
Ovakva situacija ume da bude jako mucna za tacno lociranje mesta kapanja,
,,,nekad se ide i dotle da se masina postavi/podigne na dve hoklice i tako pusti u rad,
pa se onda sa donje strane gledano pokusava otkriti gde je tacno mesto kapanja.
|
|
| |
|
|
Hvala puno na odgovoru. Nista, ostaje mi da upalim punu masinu bez deterdzenta i ako opet bude kapala voda zovnut cu majstora. Najcudnije mi je sto voda kapa prilikom prvog uvlacenja vode, a ne prilikom ostalih koliko sam ja vidio.
|
|
| |
|
radarac66 elektronski tehnicar, taze peMzioner beograd
Član broj: 225948 Poruke: 1383 95.180.83.*
|
Verovatno je u prvom punjenju regulisano nivostatom da prima vecu kolicinu vode,
pa je zbog toga i bubanj tezi i zauzima nizi polozaj
pa vise vuce creva.
|
|
| |
|
|
Upravu ste. Jutros ukljucio masinu bez icega u ladici. Napunio je vesom i stavio deterdzent direktno u bubanj. Opet je kapala voda prilikom prvog punjenja. Ne znam da li ce kapati i prilikom ostalih. Radi se o manjim kolicinama vode koja iscuri. Opet cu zovnuti ovlastenog servisera i upalit pred njim masinu. Hvala jos jednom na sjajnim odgovorima ;)
|
|
| |
|
|
Opet mi je bio majstor. Otvorio prednji dio i upalio masinu sa vesom i opet nije nigdje prokapalo dok je on bio tu !?!? Gledao sam svojim ocima i ni s jedne gume ne kapa voda. On cak sumnja da bi problem mogla biti cesma jer mi je dosta slabiji pritisak vode nego sto bi trebao biti i dosta se duze puni. Sta vi kazete na sve to?
|
|
| |
|
radarac66 elektronski tehnicar, taze peMzioner beograd
Član broj: 225948 Poruke: 1383 95.180.83.*
|
Duzina punjenja usled slabijeg pritiska nema nikakve veze sa novoom vode u bubnju.
Za to je iskljucivo odgovoran nivostat.
Procitaj ponovo Robertov odgovor, a umesto hoklica probaj sa starim novinama koje ces podmetnuti ispod masine
da utvrdis na kom mestu kaplje pa onda viri unutra.
Pozdrav
|
|
| |
|
peca26000
Član broj: 195056 Poruke: 3216
|
Ja imam slican problem ali ne sa kapljanjem vode nego ispiranjem sudova u masini .
Ne bitno sad sta je ali voda jeste problem , creva , cesme , djubre talozeno u cevima , odakle ? talozi se crno djubre !
Proizvodjac masina ovi ili oni , bezobrazno stavljaju uski plastican uvodnik , pre i posle creva i smanjuje dotok vode , ne znam kako ovo da resim .
Inace masina je prva na udaru dotoka vode ostalo odlazi od masine i imam normalan pritisak , problem na hladnu cesmu , dok vruca , obrnuto iz bojlera ima jak pritisak sto treba da bude skroz obrnuto ...
|
|
| |
|