vec je poznato da pixma 300 mx guta mastilo kao azdaja.tako je bilo i ovde.uopste nisam ni koristio printer i pre samog vremena na display stoji:low in ink">
medjutim kad sam otisao da ga napunim kaze prodavac da ne moze nista da se ucini jer je osovina unutra suva"i da moram kupiti novi kartridz.zanima me da li je to tacno,jer kupiti dva nova kartdriza je kao skoro kupiti i novi printer.
To je verovatno istina, jer se inkjet stampaci moraju redovno koristiti da se mastilo ne bi osusilo i glave zacepile. Nije mi bas jasno o kakvoj je osovini unutar kertridza radi, ali najverovatnije je mislio na sundjer koji drzi mastilo u njemu. Naravno, ti odnesi na jos neko mesto kertridz pa ako i oni sloze istu pricu, ostaje ti da kupis nov.
podigao sam kvalitet slike ali ne vidim stampe.uradio sam head alignment ali bez mnogo uspeha,i dalje je mutno na svakoj 6.liniji ostale se vide solidno.
[Ovu poruku je menjao luaay dana 18.01.2010. u 06:26 GMT+1]
Onda probaj jos da promenis postavku papira (kao da stampas na mat ili photo papiru). Naravno prvo probaj mat, a vrati kvalitet slike na normal, pa ako zadovoljava, tako stavi da ide po defaultu. Ako ne, stavi na photo paper, ali da znas da svako dizanje kvaliteta stampe trosi vise mastila...
Mat (Matte - karton) je vrsta papira, koju podesavas u drajveru stampaca (printing preferences - > media type, ili tako nesto). Tu stavis umesto plain paper - matte photo paper pa odstampas koji list i vidis da li zadovoljava. Ako ne, probaj da stavis Photo paper pro (ili bilo koji drugi photo). Naravno, ovo ce isisati boju kao ludo, i stampa ce trajati mnogo duze, ali ce kvalitet biti mnogo bolji, sa mnogo manje anomalija koje se javljaju usled zacepljenja glave.
dzabe sad sam radio nozzle check i video da su osovine problem.receno mi je kad koristim mastilo koje nije canon da to moze skrljati osovinu.
sto je najgore sad sam dobio gresku U163
ne znam kako resiti.sta god pritisnem blokiran sam.mastila ima jer sam ga napunio pre neki dan.
[Ovu poruku je menjao luaay dana 19.01.2010. u 05:32 GMT+1]