Evo screenshot sa mog Ubuntua 9.10 (napokon pristupam mojoj banci

Prvo instalirajte Wine
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine
Sada instalirajte IEs4Linux
wget http://www.tatanka.com.br/ies4...nloads/ies4linux-latest.tar.gz
^ na ovom wget linuku gde su tri tačkice treba da umesto ovog /ies4...nloads/ stoji ovo /ies4linux/downloads/ - ne znam zašto neće sve da ispiše!
tar zxvf ies4linux-latest.tar.gz
cd ies4linux-*
./ies4linux
Posle ove zadnje komande, otvoriće se jedan prozor i kliknite na OK (ovde kad krene instalacija se može desiti da par puta prekine/zablokira ili izbaci da nije uspeo.. pa samo slobodno zatvorite taj prozor i opet tu komandu otkucajte u terminalu i nastavite sa instalacijom - terminal ne zatvarajte ako zakuca),
kad završi skidanje i instalaciju Vi ga zatvorite (napisaće da je instalacija završena i da vam se pokretački ie6 nalazi u /home/vašeime/bin/ - inače se ceo sadržaj tog programa nalazi u /home/vašeime/.ies4linux).
Ako hoćete prečicu na desktopu, onda kliknite desnim dugmetom miša na desktop i odaberite Create Launcher... pa pod
Type: Application
Name: IE
Command: /home/vašeime/bin/ie6
i kliknite na OK.
Kad budete pristupali Internetu preko IE-a može se desiti da Vam procesor po zatvaranju IE-a zakuca na 90% (to je bug koji se vuče već odavno), i ako Vam mrsko da sačekate par minuta da se sam vrati u normalu - možete ga ugasiti sledećom komandom iz terminala:
kill -9 `pidof wineserver`
PS To možete sa bilo kog Linuxa - ja sam pisao za ovaj koji koristim, a ako hoćete možete pogledati sajt IEs4Linux.
PPS To je samo zbog ove teme

[Ovu poruku je menjao miroslavL dana 06.01.2010. u 01:49 GMT+1]