Taj frekvencmetar radi provereno jer su ga dosta ljudi pravili koje poznajem a i dosta ljudi sa foruma ima neka caka sa programiranjem PIC-a i koriscenja include fajlova koje generishe onaj calculator t1234 ali shta je i kako to sad trenutno ne znam. Necu rasturati taj frekvencmetar samo cu sa njega pozajmiti

PIC i preskaler a ostalo ce da ceka da se pronadje neko resenje. Najlakse je kasnije samo dokupiti PIC i Presklaler i ono proradi. Radio sam ja i vece projekte pa nisu hteli da prarade iz prve ali polako se pronadje greska i sve proradi. Neznam koliko ti se sad isplati praviti JDM programer bolje radi allpic verziju jer je to samo unapredjena verzija JDM programer-a koliko se ja secam a razlika je samo u naponima koje allpic podrzava a JDM ne u nekim serijijama mikrokontrolera. Allpic ti je jednostavno malo i prakticno resenje za programiranje mikrokontrolera. Ja negde imam i PoniProg koji nisam vise ni upalio od kad je na snagu stupio AllPic prog
http://www.yuelektro.com/
A evo i dela koji objashnjava:
Razlika u odnosu na postojeće programatore koji se mogu sresti na internetu (Pony prog, JDM) je upravo u delu kola koga čine T3, T4 i JPl sa pratećim elementima.
Kod starih modela programatora (Pony, JDM,...) javlja se problem ako je potrebno reprogramirati PIC koji je prethodno programiran sa uključenim ;INT/RC; i uključenim internim MCLR, u FUSES podešavanjima. U tom slučaju PONY programator ne mo�e ni da obriše PIC jer nije ispoštovana procedura preporučena od strane proizvođača mikrokontrolera, koja se odnosi na to da se Vdd (+5 V) napon sme pojaviti tek nakon uspostavljanja MCLR (+13 V) programskog napona. Jedino je sa ovakvim sistemom moguće da PIC uđe u programski mod i da se ponovno reprogramira. Sve navedene osobine poseduje AllPIC. Međutim stari modeli PIC mikrokontrolera koji nemaju interni oscilator zahtevaju obrnut proces od gore navedenog tj. prvo Vdd napon pa tek nakon toga MCLR napon i za takve PIC kontrolere je ubačena podrška u vidu džampera JPl kojim se bira mod rada ;Vdd mode select; .
Sklopi AllPic i ne misli

U gornjem postu imash nacrt plocice u eagle file-u konvertuj u PDF odstampaj na foto/paus papiru, prepeglaj na bakar, ocisti plocu i baci u kiselinu i gotov posao
Ne reklamiram samo pokushavam da ti savetujem shta je bolje, prakticnije...
p0z Dragan javi ako neshto zatreba

Master, I am here to serve you!!!
http://forum.yu3ma.net/