Ukoliko se pitanje odnosilo na mene...
Ruter HUAWEI 822, ostaje bez konekcije (do 30min) pa se zakači. Sve ovo je bilo u nepravilnim vremenskim intervalima, nezavisno od mog pristupa netu. Nekada se zagubi prilikom otvaranja strana (ili u sred surfovanja), a nekad posle pauze (pola sata ne pristupam netu, i onda pokušam da izadjem i sve se završi na pokušaju). Posle nekog vremenskog intervala (15-30 min) ponovo sve radi - dok se ponovo ne zakuca.
U configu rutera mi stoji sve vreme dodeljena IP i status OK nezavisno da li imam ili nemam izlaz.
Operater kreće sa standardnim pitanjima (10-tak minuta) dok ne dodjemo do toga da komp jeste upaljen, OS je u redu, AV je u redu, FW je u redu... pa dodjemo do problema. Malo se pingujemo ovamo - onamo, malo manjamo ADSL mode u G.dmt, i u nekom trenutku proradi. I to je za njega OK.
Jedno od objašnjenja je da mi sigurno ne valja kućna instalacija (u prvih 10 min. smo pričali i o skidanju splitera, skidanju svih tel. aparata sa linije...). Ne znam posle kog poziva mi je (najzad) poslao tehničara, koji je zamenio ruter i čudo se desilo! Zamenom rutera sredili su se i AV, i FW, i kućna instalacija i sve je proradilo!
Malo sam se raspisao, a malo je i off :(
edit:
Citat:
Pojedini operateri su i previse obuceni za resavanje ADSL problema
Nešto mi ovo zvuči čudno. Mislim da nikada ne možeš biti previše obučen za posao koji radiš (ukoliko se ovo obučen nije odnosilo na garderobu :) )