Pre neki dan sam svratio do korisnickog servisa da sredim neke stvari oko svog broja (inace, kao korisnik Telenora zaista nemam nikakvu zamerku za rad mreze i odnos zaposlenih prema krajnjim korisnicima) i dok sam cekao, nisam mogao da ne cujem razgovor koji se odvijao na salteru pored onog na kome sam cekao.
Covek je dosao da se zali na racun koji je, po njegovom misljenju, neverovatno visok. Kazao je da ja letovao u Tuskoj i da zahteva da vidi listing i da mu se objasni kako i sta mu je naplaceno. Ja ne bih bio ja

da nisam , onako sa strane, bacio pogled na listing.
- Najveca stavka u racunu je bio GPRS prenos podataka, sto covek nije ni imao pojma da je ukljuceno.
- Takodje, po recima zaposlenog, veliki novac je otisao i kada se, prilikom dolaznih poziva, aktivirala govorna posta a aktivirala bi se svaki put kada se doticni nije javio na telefon. Pri tome, coveku govorna posta nije ni aktivna niti se ikada do tada ukljucivala, sto je zaposleni i video kada je pogledao u kompjuter. Ovaj deo mi ni sada nije jasan ako uzmemo u obzir da stranka nije proveravala svoju govornu postu u roamingu (vidi se na listingu) posto nije ni znala nista u vezi sa time pa ispada da je naplaceno to sto je neko ostavio poruku na automatu ili samo ukljucivanje automata, sto mi je krajnje nelogicno.
- Dolazni MMS je naplacen 79,00 din.
- Vrhunac svega je bila stavka koju sam ja samo video u listingu ali je oni uopste nisu komentarisali pa ni ne znam o cemu se konkretno radi. Sa leve strane samo je pisalo +38163100100 bez ikakvog opisa sta je u pitanju a sa desne naplaceni iznos od skoro 400,00 din. Pomislio sam da je to mozda zbirno novac utrosen na sms poruke ali video sam da su one posebno navodjena tako da sam zakljucio da to nije.
Zakljucak i stranke i radnika u korisnickom servisu je da sa tog broja dok je bio u roamingu nisu obavljani niti primani pozivi niti je poslata ijedna sms poruka a racun je mnogostruko uvecan usled koriscenja usluga za koje stranka nije ni znala da su mu aktivne (covek apsolutno nema pojma o tim stvarima).
Da li je ovde u pitanju prevara Telenora ili neupucenost korisnika, ne znam, prosto mi se ne da da zakljucim
Pozdrav!