Da, imao sam problema, pokušavao sam jedno 10 puta i na kraju odustao, s tim što sam ja izvršio potpunu instalaciju i pokrenuo aktivaciju onako kako piše da treba, međutim pri pokretanju mi je javljao da nije ispravna sistemska varijabla UGII_ROOT_DIR i ja je promijenim, pošto imam i NX 7 i njega nisam brisao, promijenim tu sistemsku varijablu da mi umjesto NX 7 bude NX 7.5, restartujem i pokrenem i onda mi javlja da u lic fajlu ne prepoznaje Server Name, tj ime računara, a ja sam ga lijepo napisao, i zamijenio tako da mi to nema logike, vjerovatno je bag u license fajlu ili koji mu je đavo, nemam pojma, možda bih trebao deinstalisati NX 7 pa instalisati NX 7.5 al zamorno je previše pa sam odustao. Vidjeću od rođaka on ima novi lap-top i njemu sam instalisao Win7 ovaj koji imam i ja (bila mu je Vista prije na tom lap-topu) pa ću uzeti od njega taj la-top da pokušam instalisati NX 7.5, pa javim rezultat. Ako ti il neko drugi uspije sa instalacijom NX 7.5 nek javi.
Inače, NX 8 dolazi na proljeće, pošto je ove godine izdan NX 7.5 pa do kraja godine neće doći do novih izdanja za NX osim update NX 7.5.
Kako ide učenje NX-a? Ja sam dosta zadovoljan, ide al puno vremena oduzima, al šta je, tu je! Sa NX-om sam najzadovoljniji od svih programa, precizan i jasan, a fleksibilan i sa ogromnim mogućnostima, stvarno super program.
Ušao sam u štos i one njegove sinhrone tehnologije!
Da se malo nadovežem na prethodne postove iz ove teme, pisao sam već da Suhoj koristi NX za razvoj svojih aviona, evo najnovijeg rješenja iz ove svjetski poznate kompanije, u pitanju je Suhoj SU T-50 PAK FA, avion pete generacije čiji je probni let bio u Januaru ove godine.
Lijep pozdrav!

1. - Ovdje sam da naučim dobar KUNG-FU!!!
2. - Vi vidite stvari i pitate ZAŠTO? Ja sanjam o stvarima kojih prije nije bilo i pitam ZAŠTO NE?
3. - Centralno mjesto nije u sredini... već na vrhu!!!