Evo normalizovalo se od sinoć! Do jutra oko 09h sam hvatao mux sa Čota + sve hrvate, i gomilu skremblovanih mađara, ali sada je ostao samo odličan signal sa Čota. Verovatno da nešto guši hrvate kojih je bilo celu noć.
Ne gusi se tu nista, vec jednostavno antena/ pojacalo ne radi svoj posao. Sliku si dobio jer se potrefila vlaznost vazduha, odnosno idealni vremensku uslovi za prijem...Cot je ostao jer je signal najjaci sa njega.
Kupi onu kockastu/ mrezastu kinesku ( oko 700RSD je sa sve pojacalom i ispravljavem ), lepo usmeri izmedju Hrvata i Cota i hvataces sve, cak je mozes usmeriti vise ka Hrvatima pa ces ih odlicno hvatati, a sa Cota posto ide jak signal, blizu si, isto neces imati problema oko prijema.
100% ti ta antena pravi problem.
P.S. Te kockaste, jbg, nisu bas kvalitetne, ali 2 - 3 godine ce raditi bez problema. Posle toga vec pocinje da zeza, tj. raspada se :D Mada i ona moze da se remontuje, dotegne, ociste kontakti....
P.S>S. na ovu mislim : https://www.kupindo.com/Za-DVD-Video-TV/18152441_antena-mrezasta
P.s.s2 Evo i jedan tip sto se tih mrezastih antena tice... Kada montiras plocicu/ pojacalo, pre nego zatvoris poklopac, zguzvas jednu obicnu kesu i ubacis unutra i zatvoris. Ovim ces donekle spreciti da je staticki elektricitet sprzi kada seva i grmi. Zvuci bez veze, ali je u praksi tako. Proverio na desetine koje sam montirao i ne crkavaju bas tako lako.
Evo ovako, kupio sam antenu sa pojačalom sa tog linka, jeste da nije crna nego je crvena ali to ne bi trebalo da srozava signal. Rezultat testiranja je sledeći. Antena je NULA!!! Signal sa Čota mi je oko 74-75%, hrvata nema ni od korova. Sve u svemu izgleda mi se najbolje pokazala roto antena sa pijace. Jeste da sad sa roto antenom nema hrvata, ali je signal sa Čota stalan i bez padanja na 99% Jačine signala i 98% Kvalitet signala E, sad... ovo je slika kako sam ja povezao onu mrežastu antenu pa molim odgovor da li je to dobro, i ako nije kako treba da se poveže jer je to sad već malo konfuzno.
Hvala.