E sad instalacija Win98 i WinME je prosla lose. Prvo je trebalo oko 90-ak minuta za instalaciju i nakon prvog dizanja sistema jos oko 30-ak minuta da bi se pojavila radna povrsina tj da bi OS trazio drajvere. Drage volje bih instalirao drajvere al prvo: tu sistem zaglavi; drugo nema drajvera na netu,trazio tri dana i dobio nista

Onda odlucim instalirati Linux. (nema boljeg OS-a za tako slabe masine rekli bi neki) i drugu nije bitna vrsta OS-a, vec samo da sedne i radi
A ono vide problema: kaze mi da ne moz da digne sistem s cdrom-a. Probao Ubunutu 7.10, 8.04, 9, Xbunutu 8, itd... uvek ista stvar. Cak sam nasao i REACT Operating System koji je mocna zamena za win95/98 al nista ni s njim. (cd-ovi naravno isprobani na drugim kompovima).
Probao da pokrenem UBCD 4.1 i neki Hirens i ista stvar, ne moze da bootuje ni s njim.
Uvek pojavljuje gresku boot disk failure....
I hteo bih i da updatujem BIOS, al na oficijelnom soyo sajtu ne postoji taj model ploce,trazio na drugim sajtovima i dobio nista.
U ovom slicaju je Linux u ogromnoj prednosti. Kako ga instalirati na ovoj ploci? Jos bolje koji Linux instalirati?
Jest da sam pocetnik u Linux-u ali ovo je previse.
Svaka sugestija je dobrodosla.
ps. Moderatori smestite temu gde mislite da je najbolje jer je kombinovana greska i ja ne znam gde da je smestim
[Ovu poruku je menjao Ledeni83 dana 09.05.2009. u 00:45 GMT+1]
DFI LanParty DK 790FXB-M2RSH
XFX gForce 8800GTS
4x OCZ Special OPS Edition 1GB
Seagate Barracuda 250GB + Samsung Spinpoint 500GB
Hewlett Packard 1040 R
SkyStar 2 ProgDVB + AltDVB
LC Power LC6550 GP 550W
Creative eXtreme Music
2x Logitech Z 5500 Digital