Znam za resenje za globalnom env. varijablom ali tu je drugi problem: pg_dump je odvojeni program/proces i ako postavis globalnu varijablu $PGPASSWORD sa WinAPI SetEnviromentVariable onda se desi sledece - quote sa MSDN-a:
Citat:
Remarks
This function has no effect on the system environment variables or the environment variables of other processes.
Kada se pokrene pg_dump proces nece videti tvoju env. varijablu... Resenje je cackanje po registry-ju koje moze biti (i po firmama verovatno jeste) zabranjeno za trenutno logiranog korisnika.
Na svu srecu Postgres je open-source, pa smo malo modifikovali pg_dump i pg_restore.

Sada je moguce proslediti password preko komandne linije preko "-W password". Kompajlirano je sa MSVC 2005 za Postgres 8.3.7. Iz source-a se vidi da za se za password zaista ne koristi stdin i out nego neki termIn i termOut, koji verovatno direktno komunicira sa terminalom kao sto sam pretpostavio. Poruke o greskama idu na stderr, tako da se iz delphija sada moze koristiti kod koji je postavio gosn. morlic. Ako ikome zatreba modifikovani exe-ju su u attachment-u.
Edit: Zbog binarnog sadrzaja i mogucih problema password za arhivu je "postgres". Dodao sam jos i popravljeni RedCon unit za redirekciju konzole iz morlicevog posta.
if it walks like a duck and quacks like a duck, it could be a dragon doing a duck
impersonation.