@aleksandar-007 otprilike da. Probaj zahtevnije aplikacije odn. igre pa ako stucaju a vazne su ti onda malo povecaj VM. Eksperimentisi malo.

Jos jedna vrlo bitna stvar: pokreni Disk Defragmenter i videces VM (zelene je boje). Ako je iz jednog komada onda ti je na optimumu. Ako je pocepan na vise fajlova onda i nema dovoljne brzine za izvrsavanje zahtevnijih aplikacija.
Dosta je dobra stvar da postavis min i max na istu vrednost.
@Catch 22 sve je to lepo i trebalo bi da je OK. I bilo je dobro s 256, 512, 768 i 1GB radne memorije. A sta kada imas sada 2, 3, 4 i vise GB rama. U praksi se pokazalo ne bas dobrim resenjem. Zasto je inace Vista donela TurboCache il kako vec bese da se zove ona tehnologija gde se koristi USB flash disk kao privremeni page file? Jer su flas diskovi brzi nago HDD. A i to je pitanje koliko se dobije na brzini.
Evo OS mi je na WD-u koji ima prosek brzine 65MB/s i ja sam u pocetku povecavao VM na 2x rama dakle 4096MB. Pa onda brzo uvideo da je HDD prespor i da koliko god mu podesis min i max ne moze da isprati zahteve aplikacija. OS (skoro) uvek alocira max i uvek nesto skraba po disku sto je kod nekih aplikacija dovelo do pada brzine (istina ne mnogo). I onda (eksperimentisanjem) mu smanjim VM na gorepomenutih 1536MB. I zadovoljan sam. Ne smara mi HDD a i brzina je zadovoljavajuca.
[Ovu poruku je menjao Ledeni83 dana 20.04.2009. u 13:57 GMT+1]
AMD Phenom II X4 955
DFI LanParty DK 790FXB-M2RSH
XFX gForce 8800GTS
4x OCZ Special OPS Edition 1GB
Seagate Barracuda 250GB + Samsung Spinpoint 500GB
Hewlett Packard 1040 R
SkyStar 2 ProgDVB + AltDVB
LC Power LC6550 GP 550W
Creative eXtreme Music
2x Logitech Z 5500 Digital