da, i ja sam krenuo tim putem, P1 uslov je izvodljiv i skracuje listu na 2113 validnih kombinacija brojeva (pocetni uslov + !(isPrime(a) && isPrime(b)) ) pocev od (2, 3) do (49, 50)
medjutim, S1 uslov (znao sam) ne znaci mnogo programerski, bar ne provaljujem a ni tvoja interpretacija ne pomaze. proizvod se lako razlozi na proste cinioce, ali zbir ne mozes (99 moze biti i 2+97 i 50+49 i sve izmedju, tj bukvalno sve sto zadovoljava pocetne uslove + p1) tako da smo i dalje na 2113 kombinacija. Mislim da ovde treba upotrebiti mozak a ne kompajler.
Da bi S sigurno znao da P nije mogao da provali znaci da P ima minimalni troclani prime proizvod, sto bi bilo 3 i 4 (S=12, P=7), sa proizvodom 12 ima dve kombinacije (2, 6), (3, 4) a sa sumom 7 postoje zbirne kombinacije (2, 5) i (3, 4) od kojih je samo druga sacinjena od dva broja od koji je bar jedan nonPrime. Da je suma veca od 7 S-u P-ova konstatacija ne bi znacila nista definitivno, a da je manja sabirci bi morali da budu prosti brojevi (ili (2, 4) sto je trivijalno) i onda bi P znao resenje.
Dakle moj tip je (3, 4)
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić