Citat:
ispostavilo se da je mrezna kartica bila problem
...
Dovoljno je bilo. Ovo boldovano gore (upravo i najgori problem sa ovom plocom), plus testiranje RAM-a van Windows-a, plus "Linux, Linux, Linux"

Zelis li ti pomoc ili ne? Ako si zadovoljan cinjenicom da Linux radi nema potrebe vise da tema bude nastavljena jer ti u tom slucaju dalja pomoc nije potrebna... Sto si zadrzao plocu ako je bilo problema sa mreznom karticom? Sto nisi trazio drugu (sad kad znas da je cela serija problem trazi drugi model kao zamenu a ne taj krsh od ploce)? Ne razumem neke ljude. Ja radim sa hardverom (da to mi je struka) i cim mi dodje falicna NOVA komponenta na sklapanje ja je UVEK vratim i dobijem zamenu (ako je cela serija falicna onda insistiram na zameni [drugi model] koji je u istom cenovnom rangu}, a pojedini ljudi ovde k'o da su mazohisti

Ploca nije u redu. Vrati je. Dobices novu, ali insistiraj na drugom modelu. Pre toga bi bilo dobro da proveris RAM, ali na drugoj ploci, posto mi se ne dopada to sto memtest pijavljuje greske. Testirati svaki modul posebno da se vidi koji ne valja da bi se utvrdilo da li je i RAM problem. Ako neces ili ne mozes da testiras RAM na drugoj provereno ispravnoj ploci, nosi celu masinu u servis, insistiraj na zameni ploce, i na testiranju RAM-a. Pod garancijom je i gospoda je duzna da ti vrati masinu u ispravnom stanju. I Linux i Windows treba da rade stabilno. To sto Linux radi stabilno a Windows ne ne znaci da nema hardverskih problema, niti znaci da je Linux l33t

Ovako ces se samo muciti...