Ok, sve ovo sto je pod ovom temom moze se u neku ruku iskoristiti, ali sada shvatam, nakon daljeg razvoja aplikacije, da mi je ustvari potrebno, ne ogranicenje unosa, nego provera validacije izraza. Primera radi, klijentu omogucavam da sve unosi, ako hoce i slova u textBox1, ali kada klikne na dugme Unos tada mu se pojavljuje MessageBox sa porukom o neispravnom unosu vrednosti i taj textBox1 se uokviruje ctrveno. Naime, meni je potrebno da kada korisnik klikne na dugme Unos program odradi proveru unetog izraza. Taj izraz bi trebalo da ima oblik decimalnog broja. Takodje, nakon zavrsetka ove provere potrebno je i da se ta decimalna vrednost postavi u oblik sa dve decimale/zaokruzi (npr. ako je uneti broj u obliku 12.3456 da se on u bazu unese kao 12.35, ili ako je u obliku 12 da se onda postavi u oblik 12.00). I jos jedno pitanje kako da postavim da mi u SQL bazi tip unosa vrednosti bude decimalna vrednost sa dve decimale? Koju god opcioju sam odabrao u SQL 2005 bazi uvek mi je unetu vrednost automatski zaokruzivao na cele brojeve. Npr. u tabeli baze direkno upisem 150.34 a on mi automatski to pretvori u 150 i tako ga cuva. Kako taj deo da resim? Da li cu morati da odaberem neki tekstualni tip podataka pa da ustvari brojeve iz textBox-a u tom obliku da cuvam u bazi, mada mislim da bi to bila ludost?!

Imali za mene neko nekakav predlog rada?
PS-da li neko zna zbog cega ovo ne prolazi:
if(text.Box1 == "")
{
label1.Visible = false;
}
else
{
if(decimal.Parse(textBox1.Text) < 150)
{
label1.Visible = true;
label1.Text = "LOW";
}
else
{
if(Decimal.Parse(text.Box1.Text) >170)
{
label1.Visible = true;
label1.Text = "HIGH";
}
else
{
label1.visible = false;
}
}
}
Sve funkcionise ok dok ne ukucam decimalnu tacku i neki broj nakon tacke. Npr. ja upisem u textBox1 149 i on ispise LOW ali kada mu upisem 149.1 on napise HIGH. Zasto?! Da li i decimalne brojeve kao i datume moram preko funkcije Compare() da poredim?
Mislim da su sad to sva pitanja koja su me mucila tokom vikenda